NB II

Fiatal, játszani akar

Artner Tamás is támogatta döntésében a Haladástól ideiglenesen távozó Farkas Márkot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy évig kölcsönben az NB II-ben szereplő Gyirmót együttesét erősíti a Szombathelyi Haladás fiatal baloldali védője, Farkas Márk. A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó a tavalyi szezonban 24 mérkőzésen lépett pályára a másodosztályban vitézkedő Haladás II színeiben, de tavasszal két alkalommal az NB I-ben is megmutathatta magát. A 21 éves hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, fejlődni szeretne, és a több játéklehetőség reményében igazolt egy évre a kisalföldiekhez.

– A játéklehetőség miatt döntöttem úgy, hogy egy évre kölcsönbe Gyirmótra igazolok. Fiatal vagyok, és minél többet szeretnék játszani – magyarázta Farkas Márk. – A Haladás második csapata idén már a harmadosztályban szerepel, és úgy gondolom, hogy az NB III-ban nincs lehetőség a fejlődésre. Beszéltem Artner Tamással is ezekről a dolgokról, aki támogatta a döntésemet, és egy év múlva vár vissza Szombathelyre.

Korábban arról is szó volt, hogy a védő a szintén másodosztályú Ajka együtteséhez kerül kölcsönbe, de inkább a Gyirmótot választotta.

– Volt más lehetőség is, az Ajka is hívott, de én ezt tartottam a lehető legjobb döntésnek. Úgy gondolom, hogy jó csapat a Gyirmót, ahol kiválóak a körülmények. Itt nagyobb lehetőségem van a fejlődésre és esetleg a továbblépésre is – ecsetelte a védő.

Farkas Márk elmondta, a kitűzött célokról még nem esett szó, de mindenképp a dobogóra várja újdonsült csapatát.

– Egyénileg az a célom, hogy minden meccsen pályára lépjek, és minél jobb teljesítményt nyújtsak – hangsúlyozta a fiatal hátvéd. – Csapatszinten még nem fogalmaztuk meg a kitűzött a célokat, de mindenképp a dobogóra várom a gárdát. Sisa mesterrel még nem dolgoztunk együtt, de ismerjük egymást. Úgy gondolom, hogy egy remek szakemberről van szó, amit bizonyítanak az utánpótlás-válogatottakkal elért eredményei is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik