NB I

Utol akarja érni magát

A Gyirmótra szerződő Kovács Dániel sajnálja, hogy Újpesten nem tudta kihozni magából a maximumot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kovács Dániel személyében újabb egykori utánpótlás-válogatott labdarúgóval kötött szerződést az NB II-ben szereplő Gyirmót FC. A békéscsabai nevelésű 23 éves játékos az Újpest csapatától távozott, ahova 2010 januárjába igazolt, és 28 alkalommal lépett pályára az NB I-ben. A kisalföldiekhez két évre kötelezte el magát. A Rangadó.hu megkereste a fiatal középpályást, aki elmondta, hogy új csapatával szeretne rögtön visszakerülni az első osztályba.

– Két hete érkezett a megkeresés. Több lehetőségem is akadt, de szerettem volna egy olyan helyre igazolni, ahol utol tudom magam érni egy kicsit, hiszen az újpesti időszak alatt elég sokat kihagytam – magyarázta Kovács Dániel. – Szeretnék minél többet játszani, leginkább emiatt döntöttem a Gyirmót mellett. Nyilvánvalóan szeretnénk feljutni, és vissza akarok kerülni az NB I-be, ez az elsődleges cél.

A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó arról is beszámolt, hogy sok sérülés hátráltatta az Újpestnél töltött évek alatt.

– Hosszú időszakot, négy évet töltöttem az Újpestnél. Sok szép emlékkel gazdagodtam. Sajnálom, hogy nem tudtam kihozni magamból a maximumot. Sok volt a sérülés, amelyek hátráltattak. A többi között keresztszalag- és oldalszalag-szakadásom is volt, illetve különböző kisebb húzódások. Ezek eléggé megpecsételték a sorsomat Újpesten, mindenesetre szép emlékkel gondolok vissza a liláknál eltöltött időre – emlékezett vissza a játékos.

Kovács Dániel úgy gondolja, remek csapatba került, és sérülésmentesen szeretne minél többet pályára lépni a Gyirmót színeiben.

– Úgy érzem, jó csapatba kerültem. Sok kiváló futballista alkotja a keretet, akik közül többen már az NB I-ben is bizonyítottak. Úgy gondolom, hogy mindenképpen reális cél a feljutás kiharcolása, méghozzá minél előbb. Egyénileg azt várom, hogy sérülésmentesen a lehető legtöbb meccsen pályára tudjak lépni, és jól tudjak teljesíteni – szögezte le Kovács.

Olvasói sztorik