NB II

Ukrán játékos érkezhet a Spartacushoz

Csorba Szabolcs Pakson szerepel próbajátékon; elkezdte a felkészülést a Nyíregyháza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Nyíregyháza Spartacus. Az NB II-es csapat kerete még nem végleges, a csapathoz a héten még próbajátékosok érkezhetnek.

A szabolcsi csapathoz kilenc új játékos érkezett: visszatért a kölcsönadott Kovács Ádám, és a Nyírsuli fiataljai közül is néhányan a felnőtt kerettel készülnek. Csorba Szabolcs az élvonalbeli Paksnál szerepel próbajátékon. Lucsánszky Tamás vezetőedző elmondása szerint külföldi próbajátékosok érkezhetnek még a napokban, többek között egy korosztályos ukrán válogatott – olvasható a klub hivatalos honlapján.

A Szparival kezdte meg a felkészülést Nikon Jevtics is, akit korosztálya egyik legtehetségesebb játékosaként tartanak számon. A fiatal középpályás a téli szünetben nagy reményekkel érkezett Nyíregyházára, és az edzőmérkőzéseken jó benyomást is keltett. A Ferencváros II ellen pályára lépett az első tavaszi fordulóban, később viszont nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba. A játékost érvényes szerződés köti a klubhoz, Lucsánszky Tamás pedig a felkészülés során szeretné komolyabban tesztelni az egyébként is megfiatalodó keretben. Ezért hétfőn Nikon is a keret többi tagjával kezdi a felkészülést, és György Rolland erőnléti edzővel azon is dolgoznak, hogy a labdarúgó izomzatát megerősítsék.

Nyolcan már aláírtak

Többségében fiatal, korábbi korosztályos válogatottakkal kötött eddig szerződést a Nyíregyháza. Az Egerből érkező Farkas Ádám után további nyolc játékost igazoltak. Sándor István követte édesapját, így a Balmazújváros középpályása is a Spartacusszal kezdi a felkészülést. A védelembe ketten érkeztek Újpestről: Szokol Zsolt és Rubus Tamás. Szintén védő a Tatabányáról szerződtetett Törtei Tamás. Ő korábban Szolnokon és Pécsen is szerepelt. Hátvéd a tavaly Putnokon, korábban a Vasasban futballozó Polényi Gábor is, vele ugyancsak megállapodott a klub. A védelemben bevethető a Honvédtól igazolt húszéves Gengeliczki Gergely. Győrből érkezik a szintén húsz esztendős, tehetséges középpályás Paku Roland, valamint ezen a poszton bevethető a Csákvárról szerződtetett, de korábban a ZTE-ben is játszó Csordás Szabolcs is. Ambrusz Árpáddal is tárgyaltak a vezetők, és a rutinos középső védő szerződését is meghosszabbította a Spartacus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik