NB II

„Eredj, legalább rendet teremtesz!”

Az új szakmai igazgató, Sándor István jó szellemiségű, egyszerű, józan eszű emberekkel szeret dolgozni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sándor István visszatért korábbi sikerei színhelyére, Nyíregyházára. A 68 éves edző az elmúlt négy évben a Győri ETO szakmai stábját erősítette, legutóbb az NB II-es tartalékcsapatot irányította, de most úgy érezte, eljött a váltás ideje. Munkája minőségét és elismertségét jelzi, hogy a bajnokcsapat játékosai megköszönték a segítségét. Több lehetősége is volt, de ő a Spartacust választotta, és az NB II-es klub szakmai igazgatója lett. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, Révész Bálint tulajdonos nagyon jó benyomást tett rá a személyesen találkozásuk alkalmával, mert szeret egyszerű, józan eszű, jó szellemiségű emberekkel dolgozni.

– A tartalékcsapatok az átszervezés miatt az NB III-ba kényszerültek. Emiatt távozott Győrből?
– Nem mondanám, hogy ez befolyásolta a döntésemet, mert lett volna nekem feladat a továbbiakban is, igényt tartottak a munkámra, de úgy éreztem, váltanom kell – mesélte Sándor István. – Az volt a feladatunk, hogy neveljünk játékosokat az első csapat számára, és úgy érzem, ezt becsületesen megcsináltuk. Persze, ez valamikor az eredményesség rovására is ment, de a fiatalokat kellett játszatni. Nem is volt cél az eredményesség, inkább az volt a fontos, hogy támogassuk az első keretet. Amikor a bajnokcsapat tagjai megkapták az aranyérmeket, sok játékos odajött megköszönni, hogy segítettük őket.

– Hogyan tekint vissza a győri időszakra?
– Négy nagyon szép évet töltöttem Győrben, hálás vagyok Tarsoly Csabának, hogy annak idején felkért. Jó szívvel gondolok vissza a vezetőkre, a kollégákra, a játékosokra és a pályamunkásokra is. Mindenkire, aki hozzájárult a munkámhoz. Szerettem azt a közösséget, de jött egy ilyen ajánlat… Tájékoztattam Tarsoly Csabát, aki azt válaszolta, hogy tárgyaljak nyugodtan. Bátorított: „Eredj, legalább rendet teremtesz!” Hogy mennyire kell itt rendet teremteni, az még a jövő zenéje…

– Melyek a legfontosabb feladatok Nyíregyházán?
– Amíg nem dolgozom a klubnál napi szinten, és nem látok bele, addig nem szeretnék erről részletesen nyilatkozni. Az biztos, hogy teljes erőbedobással támogatom Lucsánszky Tamás vezetőedző munkáját. Mindent megteszünk azért, hogy eredményes, jó csapatunk legyen. Megpróbálok megfelelni a feladatnak. Volt más lehetőségem is, és volt olyan klubvezető, aki zokon is vette, hogy nem őket választottam. A tulajdonos, Révész Bálint nagyon jó benyomást tett rám, amikor személyesen találkoztunk. Egyszerű, de nagyon éles eszű ember. Ilyen közösségben szeretek dolgozni, ezt szoktam meg korábban a Stadlernél is, bár ez nem pont olyan, mert az egy kisközösség volt. Jó szellemiségű, józan eszű emberekkel szeretek dolgozni, akkor én is hozzá tudok tenni a munkához.

Olvasói sztorik