NB II

Játék már van, eredményesség nincs

A Gyirmót 2-1-re győzött a BKV Előre otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a mutatott játékkal már elégedett, az eredményesség tekintetében csalódott az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr rutinos szakvezetője, Csank János.

Hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban a korábban élvonalbeli álmokat szövögető Gyirmót az elmúlt hétvégén. A győriek a megyei rangadón Sopronban kaptak ki, ezzel visszaestek a jelenleg osztályozót jelentő hatodik helyre a tabellán.

– Le kell szögeznem, a játékunkkal Sopronban sem volt semmi gond. Az első félidőben hat tiszta helyzetet is kidolgoztunk, majd tizenegyest is hibáztunk. A futballt azonban még mindig gólra játsszák, s azt ráadásul mi kaptuk. Hozzáteszem, egy véleményes büntető után. Nem érdemeltünk azon a mérkőzésen vereséget – nyilatkozta a Kisalföld című megyei napilapnak Csank János vezetőedző.

– Sokan úgy vélik, élvonalbeli a csapat kerete, amellyel előbbre kellene tartani…
– Ez kétségtelen. Jobb teljesítményt vártam én is. Eredményességben mindenképp, mert ahogy említettem, játékban már megfelelő a szint.

– Nem bánta meg, hogy elengedték Ferenczi Istvánt?
– Nem különösebben. Nem is volt Ferenczi-kérdés Gyirmóton. Sajnos sokat volt sérült, s nem is fiatal már. Maradt csatár bőven rajta kívül is. Igaz, a gólok azért nagyon hiányoznak.

– Csalódott?
– Az vagyok, persze. Azért szerződtem Gyirmótra, hogy felkerüljünk az élvonalba, s ne a középmezőnyben legyünk. Külön balszerencse, hogy az MTK után ebben a bajnokságban is akadt egy csapat, most a Puskás Akadémia, amely szinte kifogástalan teljesítményt nyújt. Bár nem lehet a kettőt összehasonlítani, ezzel az eredménnyel a Keleti-csoportban harcban lennénk az élvonalba jutásért. Szükségünk van a pontokra, bár még sok meccs van hátra a bajnokságból, már most meg kell kezdenünk a felzárkózást.

Nos, szerda délután a Gyirmót valóban megkezdte a felzárkózást, hiszen 2-1-re nyert a BKV Előre otthonában.

Az első félidőben nem született gól. A 61. percben Erős Gábor ívelt be szabadrúgást, Magasföldi pedig nyolc méterről, középről a hálóba fejelt (0-1). A 75. percben Eszlátyi István lépett ki a jobb oldalon, és a kifutó Deli kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A 86. percben Lázár ívelt keresztbe a baloldalra Magasföldinek, aki egy csel után szépen középre játszott, Oross Márton pedig a tizenegyes pontról a bal alsó sarokba fejelt (1-2).

NB II, 20. forduló

Nyugati-csoport

BKV Előre – Gyirmót FC 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Eszlátyi (75.), illetve Magasföldi (61.), Oross (86.)

Aqvital-Publo Csákvári TK – Kozármisleny SE 1-0 (1-0)

Gólszerző: Burucz (6.)

Keleti-csoport

Restart-Ceglédi VSE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-6 (2-3)

Gólszerzők: Szkunc (27.), Koncz (41.), illetve Urbin (15., 59., 93.), Sándor I. (16.), Forgács (45.), Nagy R. (88.)

Olvasói sztorik