NB II

Csak vereség ne legyen!

Demjén Gábor szerint két pontot Mezőkövesden hagytak az NB II legutóbbi fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Némi meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a tavasszal imponáló sorozatot produkáló Mezőkövesd otthonában a Balmazújváros a NB II Keleti-csoportjának legutóbbi fordulójában. A télen Pécsről igazolt Demjén Gábornak ez volt az első tétmérkőzése új csapatában. A 27 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a helyzetek alapján közelebb álltak a győzelemhez.

– A mérkőzés előtt aláírtam volna az egy pontot, de a mérkőzés után már azt kell mondjam, hogy két pontot Mezőkövesden hagytunk – kezdte Demjén Gábor. – Több lehetőségünk volt, fölényben játszottunk a hazaiakkal szemben, akik a Békéscsabát legutóbb öt-nullra intézték el. Kicsikét csalódottak vagyunk, mert kedvezőben is alakulhatott volna a mérkőzés.

– Miért csak most lépett először pályára új csapatában?
– Pécsről hoztam még magammal egy hárommeccses eltiltást, ezért nem léphettem pályára. Mivel sok halasztás is volt, az sem könnyítette meg a helyzetemet, de most végre játszhattam.

– Híres Gábor vezetőedző szerint nagyszerűen futballozott.
– Úgy gondolom, nem csak engem, de az egész csapatot dicséret illet. Annak persze örülök, ha a mester elismerően beszél rólam.

– Rósa Gergő és Gulyás Máté személyében két új játékost is igazoltak Vácról. Erősödtek velük?
– A szakvezetés biztos látott fantáziát a két játékosban, ha ide hozták őket. Én Gulyás Mátét valamelyest ismerem a váci időszakból. Ami tény, hogy az ő érkezésükkel bővültünk, fontos láncszemei lehetnek a csapatnak.

– A sűrű program miatt heti két bajnokit is játszanak. Hogy bírják a sorozatterhelést?
– Nem könnyű, és arra főleg oda kell figyelnünk, hogy eltiltások ne hátráltassanak minket. Szöllősi Ferenc nem játszhat a Cegléd ellen, de sok az olyan játékosunk is, akinek négy sárgája van.

– Az utolsó, 15. helyen állnak jelenleg, de csak négy pont a hátrányuk az ötödik helyhez képest. Mi kellene ahhoz, hogy feljebb lépjenek?
– Tényleg nagyon sűrű a mezőny, véleményem szerint arra kell figyelni, hogy a vereségeket elkerüljük. Inkább gyűjtögessük az egy pontokat, de nem szabad kikapnunk, hiszen fiaskó esetén a mögöttünk állók is beelőzhetnek, illetve mi is leszakadhatunk.

Olvasói sztorik