NB II

Úgy készülnek, hogy játszanak a Váccal…

A szabadrúgás-specialista Szöllősi Ferenc dolgát az időjárás és a sárga lapok is nehezítik.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A DVSC-DEAC-ot legyőzte, de a Honvéd-MFA ellen csak döntetlent játszott az NB II Keleti-csoportjában szereplő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. A csapat legközelebb Vácon játszana, de a Pest megyeiek bizonytalan helyzete miatt nem valószínű, hogy megrendezik a szombati meccset. A tavasszal már két gólt szerző 24 éves középpályás, Szöllősi Ferenc a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ők úgy készülnek, hogy lesz mérkőzés.

– Híres Gábor vezetőedző azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy a Honvéd-MFA elleni döntetlennel nem nyertek egy pontot, hanem vesztettek kettőt, annak ellenére, hogy nulla-kettő után egyenlítettek. Ön is így érzi?
– A mérkőzés előtt úgy álltunk fel, hogy mindenképpen győzni akarunk – mesélte Szöllősi Ferenc. – Aztán úgy alakult a találkozó, hogy kétgólos hátrányba kerültünk, így az, hogy felálltunk pozitívum, de az egy ponttal én sem vagyok elégedett.

– Szombaton a Váccal játszanak, vagy éppen nem játszanak…
– Mi úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés, aztán maximum kiderül, hogy mégse kell játszanunk.

– A bizonytalan váci helyzet mellett az időjárás is nehezítheti a felkészülésüket. Mennyire nehezíti a helyzetüket a sok csapadék?
– Sok eső esett itt Balmazújvárosban, ami után rendkívül sáros lett a pálya, szinte alkalmatlanná vált a játékra. Műfüvön is tudunk készülni, de jó lenne már, ha az időjárás kegyesebb lenne hozzánk.

– Mindkét tavaszi meccsen betalált szabadrúgásból. Sokat készül a rögzített helyzetekre?
– Edzések után szoktam gyakorolni a pontrúgásokat, de különösebb technika nincsen rá, hogy végezzem el a lövéseket, mindig az adott szituáció határozza meg, hogyan rúgjam el a labdát. Kétszer már eredményes voltam, remélem, lesz még alkalmam betalálni szabadrúgásból.

– Nem csak a gólokat, de a sárga lapokat is bőszen gyűjtögeti, legutóbb megkapta a negyediket, a következő után eltiltás jár. Lehet arra figyelni meccs közben, hogy ne sárguljon be?
– A meccsek hevében nem arra fókuszálok, hogy elkerüljem a sárga lapot, vagy a szabálytalanságot. Persze, azért arra figyelek, hogy ne reklamáljak, vagy például ne rúgjam el a labdát, de ha a helyzet úgy hozza, akkor harcolni fogok a labda megszerzéséért, és nem fogom vissza magam azért, mert a következő meccset kihagyhatom.

– Jelenleg ötödikek a tabellán. Érez annyi erőt a csapatban, hogy előrébb lépjenek a bajnokság végére?
– Az elsődleges célunk az ötbe jutás. Mivel nagyon kiegyenlített a keleti mezőny, jóslásokba nehéz is lenne bocsátkozni. Külföldi edzőtáborban is voltunk a felkészülés alatt, ami előnyére vált a csapatnak, illetve folyamatosan fejlődünk, így a bajnokság végére feljebb is kerülhetünk, de a legfontosabb tényleg, hogy ötbe jussunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik