NB II

Mentő vitte el a csapatkapitányt

Percek alatt került a soproni pálya zöld gyepéről a kórházi ágyba Nagy Előd, a Baja csatára.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 16. forduló
Soproni VSE-GYSEV-Goldschmidt – Bajai LSE 1-1 (0-0)
Sopron, 800 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
SVSE: Dénes Zs. – Bognár Zs., Seper (Fazekas N., 57.), Vadas, Madarász – Varga G., Pintér A., Horváth A. (Laczkovich, a szünetben), Gaál B., Bali, Szabó L. (Fazakas, 76.). Edző: Bücs Zsolt
Baja: Tulipán – Hajnal G., Szabó Gy., Farkas A., Szénási – Szentgyörgyi, Turcsik, Turi (Szávuj, 80.), Csokics – Nagy E. (Illés D., 57.), Szöllősi T. (Faller, 90.). Edző: Goretich Krisztán
Gólszerzők: Szénási (71.), Gaál B. (90.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A házigazda Sopron a 11., a vendég Baja pedig az utolsó, 16. helyről várta az NB II Nyugati-csoportjának tavaszi folytatását, tehát mindkét együttesnek csak a győzelem lett volna üdvözítő a bennmaradásért zajló harcban.

Remekül előkészített pálya várta a csapatokat a tavaszi nyitányon, a szurkolók pedig a kiváló időjárásnak őrülhettek. A mérkőzés esélyese egyértelműen a Sopron volt, amely ennek megfelelően kezdték az összecsapást, hiszen rögtön az első percben ígéretes helyzetet alakított ki. A forgatókönyv a továbbiakban sem változott: a hazaiak birtokolták többet a labdát, és egy-egy lövéssel, lehetőséggel gyakran próbáltak veszélyeztetni. A legnagyobb helyzetet Varga Gábor hagyta ki: Gaál Bálint csapott le a vendégtérfél közepén egy labdára, az alapvonalig vezette, visszagurított, de a középpályás hét méterről a kapusba lőtt – tudósít az SVSE honlapja.

A bajaiaknak egy említésre méltó momentumuk volt ebben a játékrészben, amelyből akár gól is születhetett volna: Nagy Előd közeli lövését védte Dénes Zsolt. Az első játékrész nem túl magas színvonalát a csapatok alulmúlták a folytatásban, mégpedig azért mert jelentősen visszaesett a hazaiak teljesítménye. A második félidő 57. percében egy sajnálatos sérülés miatt hosszú percekig állt a játék: Seper Ákos és Nagy Előd ugrottak fel fejelni, a vendégek csapatkapitánya rosszul fogott talajt, súlyos bokasérülése miatt mentővel kellett a soproni kórházba szállítani.

Az első, futballra emlékeztető jelenet viszont gól eredményezett: egy vendég szabadrúgást követő kavarodás után, Szénási István közelről juttatta a hálóba a labdát a 69. percben. A hazaiak csak erőlködtek, a vendégek viszont több veszélyes kontrát is vezettek, bármelyikkel lezárhatták volna meccset idő előtt. A 89. percben azonban megszületett a megérdemelt hazai gól: Vadas Zalán felívelését Varga Gábor fejelte át Gaál Bálintnak, aki ugyancsak fejjel döntetlenre mentette a meccset (1-1).

Olvasói sztorik