NB II

Nem adja fel a Baja edzője!

„Ha játékban látszódik rajtunk a fejlődés, már nem lehetünk elégedetlenek.”

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Sopronban kezdi a tavaszi szezont a Bajai LSE csapata, amely az NB II Nyugati-csoportjának utolsó helyén áll. Ősszel mindössze két győzelmet és egy döntetlent ért el a csapat, 12 vereség mellett. Az így megszerzett hét pont éppen 14-gyel kevesebb, mint a nyolcadik, legrosszabb osztályozós helyen álló Szigetszentmiklós eddig termése.

A biztos kiesőnek tekinthető bajaiak azonban nem adták fel a küzdelmet, lelkesen készülnek a tavaszi folytatásra.

– Négy játékos érkezett: Farkas András, Turcsik Tamás, Turi Tamás és Milan Csokics, de ide sorolhatjuk az ősz második felében már közénk tartozó Orbán Somát is, aki méltó vetélytársa Tulipán Ákosnak a kapuban – mondta a klub honlapján Goretich Krisztián, edző. – Olyan posztokra igazoltunk, ahol ránk fért az erősítés. Mindannyian beleillenek a koncepciónkba, hiszen fiatal, ambiciózus labdarúgók és erősödött velük a csapategység is. Pozitívum még, hogy az új játékos érkezésével nagyobb a harc a kezdőcsapatba kerülésért, senki nem érezheti úgy, hogy bérelt helye lenne a kezdő tizenegyben.

Az edző hangsúlyozta, a tavasz folyamán kaphatnak választ arra, hogy sikerült a téli felkészülésük, hiszen a cél, a bennmaradás eléréséhez meccseket kell nyerniük.

– Hiba lenne csak ez alapján megítélni ezt a fiatal csapatot, hiszen ha játékban látszódik rajtunk a fejlődés, már nem lehetünk elégedetlenek szögezte le Goretich Krisztián. – A körülményekhez képest, amit elterveztünk hellyel-közel elvégeztük, de mivel a létesítményhelyzetünk finoman fogalmazva sem a legjobb, volt arra példa, hogy az időjárás áthúzta a terveinket. A felkészülés alatt elvégzett munka és az előkészületi meccsek alapján bátran állíthatom, hogy fejlődünk, kíváncsian várom, hogy ez mire lesz elegendő a bajnokságban. A siker érdekében bátran kell játszanunk, nem szabad olyan durva egyéni hibákat elkövetnünk, mint ősszel.

Olvasói sztorik