NB II

Nincs más hátra, mint előre!

Varga Gábor szerint a Haladás elleni győzelem kiváló önbizalom-növelő a bajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán a Haladás első és második együttese ellen is pályára lépett az NB II-es Soproni VSE, és mindkétszer nyerni is tudott. Előbb 0-2-ről fordítva 3-2-re nyerte, majd 4-1-re diadalmaskodtak. A szombathelyiek felett aratott első diadalból Varga Gábor két találattal vette ki a részét. A 27 éves középpályás korábban a Győri ETO, a Gyirmót és a Lombard Pápa játékosa volt. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az ilyen győzelmek pluszerőt adhatnak a társaságnak a tavaszi menetelés előtt.

– Mint minden edzőmeccs, ez is a felkészülést szolgálta – kezdte Varga Gábor. – Nagyon fontos volt ez a győzelem olyan szempontból, hogy kellő önbizalmat szerezzünk a bajnokságra. Az ilyen erős csapatok, mint a Haladás elleni siker biztos, hogy plusz erőt adhat a társaságnak.

– Hol tartanak a felkészülésben? Az új igazolások erősítést jelentenek a gárdának?
– A felkészülésünk erőnléti része lassan a végéhez közeledik, hamarosan nagyobb szerepet fognak kapni az edzéseken a taktikai jellegű dolgok. A fizikai felkészülésünkkel biztosan nem lesz probléma. Dénes Zsolt és Bali Péter személyében, úgy érzem meghatározó játékosokat igazoltunk, biztosan nagy hasznára lesznek a csapatnak.

– Ősszel nem úgy szerepeltek, ahogy tervezték. Tavasszal javulhat a formájuk?
– Lehet és kell is javítanunk az őszi formánkon tavasszal! A céljaink változatlanok, szeretnénk az első ötbe kerülni, ehhez pedig győzelmek kellenek. Úgyhogy nincs más hátra, mint előre! Én bízom abban, hogy jó eredményeket fogunk produkálni a tavasz folyamán.

– Szerepel a tervei között, hogy újra az NB I-ben futballozzon?
– Amíg focizni fogok, célom lesz, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljek. Másként nem is lenne értelme. Természetesen most az elsődleges cél, hogy a Sopronnal bennmaradjunk az NB II-ben. A város támogatása révén abszolút elérhető cél lesz az elkövetkező években az élvonalbeli tagság. Természetesen az a célom egyénileg is, hogy az NB I-ben futballozzak. Az külön öröm lenne, ha ez itt, Sopronban jönne össze.

Olvasói sztorik