NB II

Csank János figyelt fel rá

Nánási Balázs reálisnak érzi a ZTE jelenlegi helyezését, de szeretne a dobogón végezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A védelem egyik oszlopának számít Nánási Balázs az NB II Nyugati-csoportjában ötödik helyen telelő ZTE FC együttesében. Szombaton a 6-3-as vereséggel végződött Videoton elleni Magyar Kupa-visszavágón gólt is szerzett a 23 éves hátvéd. A Nyíregyházáról származó játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az őszi szezon elejét elrontották, tavasszal viszont már az első meccstől kezdve jobban koncentrálnának a bajnokságban.

– Milyen volt a Videoton elleni kupamérkőzés?
– A meccs eleje nem nagyon tetszett, hiszen rendkívül figyelmetlenek voltunk – mesélte Nánási Balázs. – A koncentráció hiánya pedig két kapott gólban mutatkozott meg a részünkről. Aztán szerencsére tudtunk váltani, és be is találtunk. A félidő végén a Videoton kiállításánál úgy éreztük, hogy a javunkra fordulhat meg a találkozó, de sajnos nem így lett. Kinyíltunk, és a második játékrészben a fehérváriak gyors emberei lekontráztak minket. Ennek ellenére a visszavágón már kevésbé játszottunk alárendelt szerepet, nem voltunk annyira megilletődve.

– Hogy halad a csapat felkészülése? Nem okoz nagy gondot az időjárás?
– Ez már az ötödik hét a felkészülésünkben. Sajnos ilyenkor, amikor leesik a hó, tényleg nehezebb dolgunk van, hiszen nem mentünk edzőtáborba. Műfüvön edzünk, vagy éppen bemegyünk a konditerembe, esetleg az uszodába, de a mozgás soha nem marad el. Általában napi kettőt edzünk, olyan intenzitással készülünk, mint egy NB I-es csapat, szóval úgy érzem, a felkészülésünkkel nem lesz gond.

– Reálisnak érzi az őszi szereplésüket?
– A helyezésünket reálisnak érzem, mivel a bajnokság elejét nagyon elszúrtuk. Tavasszal viszont azon leszünk, hogy már az első meccstől kezdve jól koncentráljunk. A Puskás Akadémia nagyon elhúzott a mezőnytől, de a második, vagy harmadik helyre egy szép tavasszal még akár jók lehetünk.

– Eddigi csapatai: Nyíregyháza, Zalaegerszeg, Nyíregyháza, majd újra Zalaegerszeg. Mi a története ennek az ingázásnak?
– A Nyírsuliban nevelkedtem, majd Nyíregyházán lettem élvonalbeli labdarúgó is. Egy alkalommal, amikor a Zetével játszottunk, az akkori edző, Csank János figyelt fel rám, megjegyezte a nevemet, és hamarosan le is igazoltak, de volt egy opciós jog a szerződésemben és félév után hazatértem, ahol tárt karokkal vártak. Egy évet voltam Nyíregyházán, de nem sikerült megegyeznünk, így újra Zalaegerszegen kötöttem ki.

Olvasói sztorik