NB II

Pisanjuk négy gólt lőtt

A Vasas hazai pályán 4-2-re nyert az FC Hatvan elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – FC Hatvan 4-2 (0-0)
Fáy utca, műfű, 100 néző. Játékvezető: Zimonyi
Vasas: Horváth A. – Kovács D., Kárpáti, Lucas, Görgényi – Hohmann, Thiago, Cseke, Ferkó – Deyvison, Wilson. Cserék: Szatmári, Pisanjuk, Bobo. Edző: Dirk Berger
Hatvan: Bollok – Illés B., Horváth K., Tóth P., Hibo – Németh P., Mihályi, Ficsor R., Szabó R. – Kóczián D., Simon M. Cserék: Vajda, Mundi Z., Székesi, Franyó, Surányi, Szabó B., Juhász B. Edző: Gálvölgyi István
Gólszerzők: Pisanjuk (4), illetve Simon M., Franyó (tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Teljesen más összetételű Vasas lépett pályára az NB III Mátra-csoportjában listavezető FC Hatvan ellen, mint egy nappal korábban, az ugyancsak harmadosztályú Komló elleni edzőmeccsen, egyedül Görgényi Dávid duplázott – tudósít a Vasas honlapja.

Eleinte nem történt semmi a pályán, de ez nem jelenti azt, hogy unalmas volt a játék, ellenkezőleg. Szemre tetszetős megoldásokat produkáltak a csapatok, azonban a vendégek nagyon jól megszervezték a játékukat, s hatékonyan szállták meg saját térfelüket. Labdavesztéskor gyorsan visszazártak, ezzel is nehezítve a Vasas dolgát. A játék többnyire a középpályán folyt, a pozícióharcból ritkán tudtak meglódulni a csapatok a kapu felé. Hazai mezőnyfölény volt tapasztalható, ám a hatvaniak a saját térfelükön hol szabályosan, hol szabálytalanul, de megakasztották a támadásokat.

A második játékrészben cserélt a Vasas, pályára lépett a próbajátékon lévő Igor Pisanjuk. A 23 éves ukrán-kanadai csatár korábban a Ferencváros, a Szolnok, a Kecskemét és az Eger csapatában is megfordult. A támadósor átalakításának meglett az eredménye. Az 51. percben Deyvison vezette fel a labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd visszavette a labdát a jobb lábára és 14 méterről lőtt. Bollok Gábor kapus csak kiütni tudta a labdát, ami Pisanjuk elé került, akinek nem okozott gondot hét méterről az üres kapuba helyeznie (1-0).

A 60. percben középen egy hazai labdavesztés után szépen gurigázták ki a vendégek a labdát, és a jobb oldalon kilépő Simon Mátyás a vetődő Szatmári mellett a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). Nem sokáig volt döntetlen az állás, három perccel később formás hazai támadás futott a jobb oldalon, Ferkó elrobogott a labdával, az alapvonalról visszagurított és a rövid ötösön helyezkedő Pisanjuk a hosszú sarokba pörgetett (2-1). A 76. percben Bastián rajtolt egy előrevágott labdára, szépen elvitte a védő mellett, majd középre gurított, ahol az üresen érkező Pisanjuk a léc alá lőtt (3-1).

A 80. percben már sokadszorra vétette észre magát jó megoldással Ferkó Ádám, a jobb szélről remekül ívelt be, a labda elment a védők mellett, Pisanjuk levette és az eldőlő kapus mellett a hálóba rúgta (4-1). A 85. percben egy előreívelt szabadrúgást a legmagasabbra emelkedő hatvani támadó a jobb oldalra fejelte, ahol az érkező Franyó Róbert egy védő mellett elesett, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Franyó futott neki a tizenegyesnek, és a jobbra vetődő Szatmári mellett a kapu bal oldalába helyezett (4-2).

Összességében sokkal jobb találkozót láthattak a kilátogató nézők, mint egy nappal korábban, a Komló ellen. Igor Pisanjuk káprázatos csatárteljesítménnyel rukkolt elő, erre szokták mondani, hogy semmi különöset nem csinált, mindig jókor volt jó helyen, s ez négy gólt eredményezett.

Olvasói sztorik