NB I

Öt külfölditől megváltak Egerben

Három támadó és két védő távozott az újonc klub első csapatának játékoskeretéből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csatárként a kameruni Joel Tchami, a szerb Goran Vujovics és az ukrán-kanadai Igor Pisanjuk, védőként pedig a jamaicai Wolry Wolfe és a cseh Josef Hamouz került a klub átadólistájára. Közülük Hamouz és Pisanjuk az NB II-es bajnokcsapatot is erősítette, ám az élvonalban egyikük sem tudott maradandót alkotni. Utóbbi támadó azzal írta be magát az EFC és a magyar labdarúgás históriás könyvébe, hogy ő szerezte a 2012–2013-as bajnoki év első gólját a Haladás–Eger mérkőzésen – áll a hevesiek honlapján.

Vujovics múltja sokkal fényesebb volt, mint amit Egerben mutatott. Nyolc bajnoki mérkőzésen egyetlen gólt sem szerzett, ugyanakkor a DVSC elleni 1-0-s győzelemmel zárult találkozón tizenegyest hibázott. Tchami és Wolfe még epizódszerephez sem nagyon jutott. A távozók helyére persze lesznek érkezők is, ám nevekkel még nem szolgált Vancsa Miklós.

– Nem tudom, a különböző hírportálok honnan veszik, hogy kiket igazolunk, ám ezeket az információknak nem igazán van alapjuk – közölte az Egri FC klubigazgatója. – Amennyiben megszületnek a megállapodások a kiszemeltekkel, azokat természetesen nyilvánosságra hozzuk, ám korai lenne még neveket említeni.

Mint ahogy a távozók listájából kiderül, a klubvezetés arra törekszik, hogy szűkítse nyáron érkezett légiósok számát. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jövőben nem kerülhet külföldi a keretbe.

Olvasói sztorik