NB II

Klubkocsma nyílik Nyíregyházán

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megalakult a Spartacus 1928 Egyesület. Az ultrákon kívül olyan drukkerek csatlakoztak a csoporthoz, akik az NB II Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacusért szorítanak. Az egyesület a jövő héten egy szurkolói kocsmát nyit, amelyet saját kezűleg újítottak fel – áll a klub honlapján.

A szurkolói csoportok és a korábbi Szpari-drukkerek régi álma teljesült. Amolyan karácsonyi ajándékként a jövő héten, a nyíregyházi Búza téren megnyit az a pub, amelyet a szurkolók saját kezűleg hoztak létre és újítottak fel. Egy-egy munkanap végén festettek, dekoráltak, fúrtak, hogy a jövő héten megnyithasson a Spartacus 1928 Egyesület törzshelye. Merthogy ez a nonprofit egyesület szépítgette a kocsmát. Az egyesület tagjai között van többek között tanár, mérnök, közgazdász, orvos és villanyszerelő egyaránt. Egy közös bennük: valamennyien a Szparinak szurkolnak.

– Régi álmunk vált valóra, hiszen leszámítva a kilencvenes években létező Szpari Sörözőt, a klub szurkolóinak nem volt saját törzshelyük – mondta Teschmayer Gábor, az egyesület elnöke. – Az egyesületet még augusztusban hoztuk létre, és minket is meglepett, milyen sokan csatlakoztak, és áldozták saját pénzüket és idejüket arra, hogy létrehozzuk ezt a kocsmát. Mivel nonprofit egyesületről van szó, a bevételt szurkolói kellékek vásárlására, drapériák készítésére fordítjuk majd. A klubkocsmában közös programokat is szervezünk. Lesz meccsnézés, hívunk vendégeket, játékosokat, vezetőket, akikkel lehet beszélgetni.

A megnyitón a Nyíregyháza Spartacus vezetősége és játékosai is képviseltették magukat.

Olvasói sztorik