NB II

Nincs szó titokról

Márton Gábornak egyértelmű elképzelési vannak a futballról, amiket kőkeményen be is a vasal játékosain.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmadik helyen zárta az őszi szezont az NB II Nyugati-csoportjában a Kozármisleny SE. Mindenképpen meglepetés a baranyaiak kiváló szereplése, hiszen nyáron szinte az egész gárda kicserélődött. A bronzérmes helyen tanyázó alakulat tíz győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel fejezte be a bajnokság első felét. A gárda vezetőedzője, Márton Gábor a Rangadó.hu érdeklődésre elmondta, nagyon pozitívan látja csapata őszi teljesítményét.

– Gyakorlatilag helyezésileg ugyanott állunk, mint tavaly ősszel, viszont négy ponttal többet gyűjtöttünk. Annak ellenére, hogy a nyáron nyolc-kilenc kezdőjátékosunk távozott, minden statisztikai adat arra mutat, hogy fejlődött a csapat. Ez mindenféleképpen nagyon pozitív, kiválóan teljesítettünk – magyarázta a PMSC és a Kispest-Honvéd egykori kiváló játékosa, aki Belgiumban és Izraelben is futballozott.

– Mi a titkuk, miben látja a csapat erejét?
– Nincs szó semmiféle titokról, vagy ha van, én nem tudok róla. Igazából van egy elképzelésem a futballról, és ezt kőkeményen bevasalom a játékosokon. Van egy tudatos munka hét közben, és megpróbálunk olyan labdarúgókat választani, akik beleillenek az elképzeléseinkbe mind emberileg, mind szakmailag. Úgy gondolom, hogy ezek a leglényegesebb dolgok. Nagyon egységes a csapat, jó az öltözői hangulat, innentől kezdve pedig jól lehet velük dolgozni.

– Mit vár a tavaszi folytatástól?
– A célunk a bajnokság előtt az volt, hogy bennmaradjunk az egycsoportos NB II-ben, de persze akkor sem sértődünk meg, ha sikerülne ebben a pozícióban maradnunk, vagy akár még feljebb végeznünk az év végén, a tavalyihoz hasonlóan.

– Korábban többször is hangoztatta, hogy nem teljesen elégedett a média érdeklődésével a csapata iránt. Változott a helyzet az utóbbi félév során?
– Ez sosem az én személyemről szólt. A tartalékcsapatokat is figyelembe véve az egyik legfiatalabb csapat a Nyugati-csoportban a Kozármisleny. Ráadásul csupa olyan játékosról beszélünk, akiket máshonnan elküldtek, nem számítottak rájuk. Ezek a gyerekek ilyen fantasztikus eredményt érnek el. Vannak csapatok, amelyek tízszer nagyobb költségvetéssel dolgoznak, és ezek a srácok igenis megérdemlik, hogy nagyobb figyelmet kapjanak. Azt gondolom, hogy azért ebben is van előrelépés az év folyamán, úgyhogy ennek nagyon örülök.

– Nem sajnálja, hogy nem rendelkezik még edzői pro licenccel? Hiszen akár a PMFC kispadjára is tuti befutó lehetne!
– Tudom, hogy fontos dolog. Nem azért nincs meg ez a papír, mert nem akarom letenni, hanem amikor el akartam végezni, akkor éppen nem indult. Természetesen a következőre mindenképpen szeretnék jelentkezni, úgy tudom, hogy tavasszal fog indulni. Szerettem volna először az adott licencemmel munkát kapni és jól dolgozni, hogy kiderüljön, érdemes-e továbblépnem. A mutatott eredmények azt mutatják, hogy érdemes. El fogom végezni, és ha majd lesz rá lehetőségem, akkor szeretnék feljebb kúszni. Egyértelműen az a célom, hogy az NB I-be edzősködjek, erre törekszem. Nem tartom egyébként feltétlenül jó dolognak, hogy ennyire a licencekre van kihelyezve ez a dolog, de tudom, hogy ez a szabály.

Olvasói sztorik