NB II

Evés közben jött meg az étvágy

A kapusedzőként is dolgozó Sólyom Csaba szerint a csapategységben rejlik az erejük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Talán még a legbennfentesebb futballszakértők sem gondolták, hogy hat forduló után öt győzelemmel és mindössze egy vereséggel áll majd az NB II Nyugati-csoportjában a nyáron nagy változásokon átesett Kozármisleny csapata. A tavaszi ezüstérmes, és a tabellán jelenleg is második helyezett baranyaiak kapusa, Sólyom Csaba a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, közvetlenül a szezon előtt még ő sem gondolta, hogy ennyire sikeres lesz a gárda, de az újonnan érkezett fiatalok segítségével megmutatták, hogy így is lehet játszani.

– Nyáron eléggé kicserélődött a társaság, ennek ellenére nagyon jól szerepelnek a bajnokságban. Mi a titkuk?
– Sajnos Kozármislenyben már félévente tendencia, hogy kicserélődik a csapat. Úgy gondolom, Márton Gábor érdeme, hogy újra és újra fel tud építeni egy ütőképes társaságot. A bajnokság kezdete előtt pár héttel gyakori volt, hogy öten-hatan voltunk csak edzésen, akkor nem gondoltam volna, hogy így fogunk szerepelni. Úgy gondolom, hogy az egységben van az erőnk, motiváltak vagyunk, a hozzánk került fiatalok pedig bizonyítani akarják, hogy valóban labdarúgók akarnak lenni – mesélte a Rangadó megkeresésére Sólyom Csaba.

– Ha így jönnek az eredmények, akkor nemesebb célokat is megfogalmazhat a csapat?
– A PMFC-vel kötött fúziónk miatt is a minimális célkitűzés, hogy az NB II-ben maradjunk. Akár úgy, hogy az első ötben végzünk, akár úgy, hogy az első nyolcban, és akkor osztályozó útján. Azonban evés közben jön meg az étvágy, ha már eddig ilyen sikeresek voltunk, akkor megpróbálunk továbbra is jól teljesíteni, aztán akár egy nagyon szép eredmény is összejöhet a bajnokság végére.

– Hétvégén a Haladás II-höz látogatnak. Mit vár a mérkőzéstől?
– A tartalékcsapatok közül a szombathelyieket tartom a legerősebbnek, de ezek az együttesek mindig egy kicsit a sötét ló szerepét töltik be, hiszen nem lehet tudni, mennyi visszajátszó lesz, azok mennyire motiváltak, szóval előre nehéz megmondani, mire számíthatunk. Az biztos, hogy győzelmi céllal lépünk pályára, persze ez minden meccsen így van, ha nem így lenne, el sem utaznánk.

– Játékos-pályafutása mellett kapusedzőként is tevékenykedik. Hogy tetszik ez a szerepkör?
– Hat éve dolgozom már kapusedzőként. A PMFC-nél az U12 és U15 közti korosztálynál dolgozom, Kozármislenyben is foglalkozom gyerekekkel, valamint az NB III-as csapatnál is én vagyok a kapusedző, vagyis nem unatkozom. Imádom csinálni, ezt nem is munkának nevezném, hanem hivatásnak. Szerintem így érdemes felfogni, aki a pénzért dolgozik csak, az előbb-utóbb kibukik.

Olvasói sztorik