NB II

Nem lehet hőst keresni

A tizenegyes-ölő kapus, Szatmári Zoltán szerint az angyalföldi csapatnak az élvonalban a helye!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eddig igencsak emlékezetesen alakul a Magyar Kupa küzdelemsorozata a Vasas csapata számára. Az angyalföldieknek a harmadik fordulóban összejött az, ami a bajnoki szezon során még senkinek: a veretlen FC Ajka legyőzése. Aztán jött a negyedik kör első meccse, Békéscsabán, az átláthatatlanul sűrű ködben. A játékvezető ennek ellenére úgy döntött, játékra alkalmas a környezet, és mivel Simek Péter középre belőtt szabadrúgása mindenki mellett elpattogott, és a hálóban kötött ki, idegenben győztek a fővárosiak. A szerda esti visszavágón sokáig döntetlen volt az állás, a Vasasnak is voltak helyzetei, de az igazi ziccereket a csabaiak dolgozták ki. Gólt is lőttek, de a bíró les miatt nem adta meg. Egyszer a kapufát találták el, és további ígéretes lehetőségeket hagytak kihasználatlanul. A kilencvenedik percben aztán Obot révén megszerezte a győztes gólt az Előre, tehát jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban nem esett gól, a tizenegyesek során pedig Szatmári Zoltán, a házigazda angyalföldiek kapusa két alkalommal is nagy bravúrral, vetődés közben ütötte ki a labdát, így a Vasas jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában! A 33 éves hálóőr örömében akkora sprintbe kezdett, hogy majdnem kifutott a világból, de végül a lelátó előtt megállt, hogy együtt ünnepelhessen a szurkolókkal. A Rangadó.hu érdeklődésére a lefújás után Szatmári elmondta, a tizenegyesek során a kapusedzővel előre megbeszélt taktika alapján próbált hárítani.

– Így tervezték? Készültek a tizenegyesekre?
– Nem terveztük, azt gondoltuk, hogy elég lesz az idegenben lőtt gól, és még itthon is rúgunk egyet – mondta Szatmári Zoltán. – Tudtuk, hogy jönni fog a Békéscsaba, arra készültünk, hogy ha kitámad, akkor sikerüljön betalálnunk, meg is volt a mérkőzés elején a lehetőségünk. Nyílt mérkőzés, férfias küzdelem volt, így alakult. Nem bánjuk!

– A meccs hőse volt a két kivédett tizenegyes miatt, ráadásul a rendes játékidőben is volt dolga bőven…
– Azt gondolom, hogy nem lehet hőst keresni, mert tulajdonképpen a békéscsabai gólszerző is egy hős, hiszen idegenben betalált. A kapusnak ez a dolga. Ott van a vonalon, el kell látnia a feladatát, és ez meghozza az eredményét.

– Mi volt a titka a két kivédett tizenegyesnél?
– Ebben nincs titok, ez egy úgymond megbeszélt koreográfia. A kapusedzővel megbeszéltek alapján mentem, valamelyik bejött, valamelyik nem.

– A Békéscsaba telel a tabella első helyén, de ezzel a kupasikerrel a Vasas is nagyon szépen zárta az őszi idényt.
– Ne feledjük, hogy mi az elején beragadtunk, nem jöttek úgy az eredmények, mint a vége felé, de mindenkit megnyugtatok, hogy a Békéscsabát meg fogjuk előzni!

– A viharsarkiak számítanak a legnagyobb riválisnak?
– Nekünk nem riválist kell keresnünk. Mi vagyunk a Vasas, nekünk az NB I-ben a helyünk. Tennünk kell a dolgunkat, minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk, és kiszolgálni a közönséget is.

– Mit szólna egy Vasas–Siófok párosításhoz a Magyar Kupa negyeddöntőjében?
– Én játékos vagyok, és ahol van állás, az ember oda megy. Egy sportembernek ez a dolga. Ahonnan megfelelő ajánlatot kap, oda menni kell. Bennem semmiféle tüske nincs, senki felé. Lesz még idén Ligakupa-meccsünk is a Siófok ellen… Lehet, hogy én játszom azon is, lehet, hogy nem.

Olvasói sztorik