NB II

Az olcsó külföldiekre szavaztak

Ritkaság: kilenc idegenlégiósa van a Kazincbarcika NB II-es csapatának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyar, vagy külföldi? – ez a kérdés évek óta egyre erőteljesebben vetődik fel a honi futballban. Se szeri, se száma az idegenlégiósoknak, néhány klubnál már alig foglalkoztatnak hazai labdarúgót. A KBSC-nél tizenegy vendégmunkást tartanak számon, igaz, kettőt (egy brazilt és egy szerbet) kölcsönadtak az NB III Mátra-csoportjában szereplő Salgótarjáni BTC-nek.

– A külföldiek olcsóbbak, mint a magyarok – jegyezte meg a Borsod Online írásában László János, a KBSC tulajdonosa. – Foglalkoztatásuk körül nincs semmiféle titok: fizetést kapnak és gondoskodunk a lakhatásukról is. A szerződésükben azt is kikötöttük, hogy megoldjuk a déli étkeztetésüket, ennek térítését azonban utólag levonjuk a járandóságukból. Sokan kérdezik tőlem, hogy szükségünk van-e az idegenekre, s nekik rendre azt felelem, hogy mindenképpen! Mert ezek a jobbára 19-22 éves fiatalok profi gondolkodásmóddal rendelkeznek, bizonyítani akarnak, az a céljuk, hogy kitörjenek és később neves klubokhoz kerüljenek. Azt talán felesleges ecsetelnem, hogy a brazilok, spanyolok, vagy portugálok magas futballkultúrával rendelkező országokból jöttek hozzánk és képzettek, ügyesek.

László János arról is beszélt, hogy távlati céljuk természetesen a magyarok szerepeltetése, de ha erre nincs lehetőségük, vagy az itthoni piac nem kínál megfelelő képzettségű sportolókat, akkor lépniük kell. És léptek is.

– Magam is azon a véleményen vagyok, hogy ne lehessen háromnál több külföldit a pályára küldeni – folytatta a kazincbarcikai klubtulajdonos. – Az Európai Unión belüli polgárokra ez a szabad munkavállalás miatt nem vonatkozik. Mi sok magyart és unión belüli, valamint kívüli játékost teszteltünk, és a kínálat függvényében arra a tapasztalatra jutottunk, hogy szükség van a frissítésre. Azt természetesen az idő dönti majd el, hogy helyes utat választottunk-e. Ha a pillanatnyi helyzetet nézzük, akkor szomorkodnunk kell, ugyanis rosszul állunk, az utolsóelőtti helyen tanyázunk az NB II Keleti-csoportjában. A bajnokság közben viszont nem lehet és nem is szabad mérleget készíteni, helyzetünk egy-két győzelemmel jelentősen változhat és remélem, hogy változni is fog!

A kazincbarcikai nagy mozgásról László János elmondta még: szakmai kérdésekbe nem szól bele, arról az ügyvezető és a vezetőedző dönt, hogy kiket igazolnak le és kik kapnak helyet a csapatban.

Olvasói sztorik