NB II

Visszatérhet az ukrán kapus

Könnyen lehet, hogy a nyíregyháziak visszahívják Vologyimir Ovszijenkót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacusnál váratlanul kapusgondok adódtak. Sánta Tibor után Balogh János is megsérült, így 17 éves Hrabina Alex maradt az egyedüli kapus. A szakmai stáb ezért felvette a kapcsolatot Volodimir Ovszijenkóval, aki a csütörtöki, Tiszaújvárosban rendezett edzőmeccsen már be is állt egykori együttese kapujába – áll a klub honlapján.

Az ukrán játékos 2009-ben védett már Nyíregyházán. Korábban a Zakarpattya Ungvár, a CSZKA Kijev, a Metaliszt Harkov, az Alexandria, az Obolony Kijev, és a Naftovik Ohtirka csapataiban szerepelt. Miután hazament, ismét védett az ukrán élvonalban, az idei szezonban pedig egy megyei bajnokságban szereplő csapat kapuját őrzi. A papírjait sikerült elintézni, és mivel kedvező benyomást tett a szakvezetésre az NB III Tisza-válogatottja elleni mérkőzésen, csütörtökön nagy valószínűséggel szerződést kötnek vele.

A Nyíregyháza egyébként 2-1-re nyert az NB III-as alkalmi csapat elleni, kétszer hatvanperces találkozón, Kristófi Sándor és Simon Attila góljaival.

Délutáni hír, hogy Brekk János szakmai igazgató és a kapus elviekben megegyezett arról, hogy a hálóőr visszatér Nyíregyházára. Csak elviekben, hiszen mindez akkor lép érvénybe, ha a játékos igazolhatóvá válik, tehát csak akkor szentesítik a megállapodást, ha az ukrán szövetség hivatalosan igazolja: Ovszijenko nem volt regisztrált játékos az idei szezonban. Amikor ez a dokumentum megérkezik, akkor indulhat be az MLSZ-nél az igazi papírmunka. Ellenkező esetben a kapuskérdés más megvilágításba kerül – írja a szon.hu.

Olvasói sztorik