nb2
NB II

Még mindig tökéletes a Mezőkövesd

Nyert a Vasas is, a ZTE viszont ismét kikapott az NB II ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ötödik forduló küzdelmeivel folytatódott az NB II-es pontvadászat. Keleten a listavezető Mezőkövesd folytatta remek sorozatát, továbbra is hibátlan, hiszen győzött a megyei rivális Kazincbarcika otthonában. A forduló előtt második helyen álló Orosháza nagy meglepetésre hazai pályán kikapott az újonc Putnoktól. A négy forduló után veretlen Szeged a sereghajtó Ferencváros kettőt fogadta, és nem kis meglepetésre ezen a találkozón is vendégsiker született, ötször kapituláltak Lisztesék a Fradi fiataljaival szemben.

A gyengén rajtoló, de az NB I-be igyekvő Vasas a még nyeretlen, szebb napokat megélt Szolnokot fogadta. A két csapat legutóbb az első osztályban találkozott egymással, ezen a két találkozón két angyalföldi siker született (3-0, 1-0). A sorozat folytatódott, hazai környezetben 1-0-ra győzött a Vasas. Debrecenben nyert a Vác, és a Honvéd akadémistái is idegenben, Újpesten diadalmaskodtak.

Nyugaton a veretlen Ajkánál vendégszerepelt a Kaposvár tartalékcsapata, sikertelenül, hiszen a hazaiak egygólos győzelmet arattak a somogyiakkal szemben. Szombathelyre első pontjaiért utazott a Baja, de most sem sikerült a pontszerzés a Nyugati-csoport sereghajtójának. Idén is remekel a Kozármisleny, ebben a fordulóban az újonc Csákvárt győzte le a tavaszi ezüstérmes. Tatabányán szenvedte el újabb vereségét a Zalaegerszeg, így már a bajnokság elején komoly hátrányt szedett össze az élmezőnnyel szemben a tavaly még NB I-ben szereplő gárda. A Szigetszentmiklós magabiztos győzelmet aratott a Veszprém ellen, így meg is előzte mostani ellenfelét a tabellán. A forduló előtt első helyen álló Puskás Akadémia folytatta magabiztos szereplését, ezúttal Győrből hozták el a három pontot Benczés Miklós játékosai, így továbbra is vezetik a bajnokságot. A Gyirmót hozta a kötelezőt a BKV ellen.

NB II, 5. forduló

Keleti csoport

Orosháza FC – Putnok VSE 1-2 (0-1)

Szeged 2011 – Ferencvárosi TC II 1-5 (0-0)

Kazincbarcika BSC – Mezőkövesd-Zsóry 2-3 (0-1)

Vasas SC – Szolnoki MÁV FC 1-0 (1-0)

DVSC-DEAC – Dunakanyar-Vác 1-2 (0-2)

Újpest FC B – Budapest Honvéd-MFA 1-2 (1-0)

Pénteken játszották

Békéscsabai Előre 1912 FC – Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-1)

Vasárnap játsszák

Balmazújváros FC – Restart-Ceglédi VSE, 16 óra

Nyugati-csoport

Győri ETO FC II – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

FC Ajka – Kaposvári Rákóczi II 1-0 (0-0)

Szombathelyi Haladás II – Bajai LSE-Kalo-Méh 1-0 (0-0)

Kozármisleny SE – Aqvital-Publo Csákvári TK 3-1 (0-1)

Duna FC Tatabánya – Zalaegerszegi TE FC 3-1 (2-0)

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Veszprém FC 2-0 (1-0)

Gyirmót FC – BKV Előre 2-0 (1-0)

Vasárnap játsszák

MVM Paks II – SVSE-GYSEV-Goldschmidt, 16 óra

Olvasói sztorik