NB II

Fellebbez és perel az edző!

Az NB II-es SVSE vezetőedzője, Soós Imre szerint valótlanságot írt a játékvezető a jegyzőkönyvbe, ezért jogtalannak érzi a három mérkőzésre szóló eltiltását.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Sopron csapata a hétvégén 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az újonc Csákvár ellen az NB II Nyugati-csoportjának második fordulójában. A találkozót követően a soproniak vezetőedzőjét, Soós Imrét három mérkőzésre szóló eltiltással büntette az MLSZ fegyelmi bizottsága. A Rangadó.hu megkeresésére a tréner elárulta, hogy abszolút értetlenül áll a történtek előtt

– Őszintén megmondom, fogalmam sincs, miért tiltottak el – kezdte Soós Imre. – Kedd este belenéztem a jegyzőkönyvbe, az van beleírva, hogy én azt mondtam a játéktéren a játékvezetőnek, idézem „elcsaltad a meccset!”, elvileg ezért a mondatért kaptam három mérkőzésre szóló eltiltást. Én ilyet természetesen nem állítottam, és nem is fogom ennyiben hagyni a dolgot. Korábban már megfizettem a tanulópénzt, még a Cegléd edzőjeként négy évvel ezelőtt büntetett meg a szövetség egy nyilatkozatom miatt, amiben a csalás szót használtam. Akkor megfogadtam, hogy többet ilyet játékvezetőnek nem mondok. Ami a jegyzőkönyvbe áll, az én számat nem hagyta el, hiszen nem is szenvedtünk vereséget a Csákvár ellen, nem is értem, hogy miért állítottam volna ilyet. Abszolút jogtalannak érzem az eltiltást, és már fellebbeztük az eltiltásomról szóló határozat kapcsán az MLSZ-nél. Ezen felül is fogok lépéseket tenni, már beszéltem az ügyvédemmel, be is fogom perelni a játékvezető urat rágalmazásért, mert én ilyet nem mondtam. Egyébként elég sokat elárul a sporttárs ténykedéséről, hogy a következő fordulóra nem kapott küldést.

– Az említett összecsapáson 1-1-et játszottak hazai pályán az újonc Csákvárra. Hogyan értékeli a találkozót?
– Egy rendkívül szervezett csapat látogatott hozzánk, Sopronba. Megleptek minket agresszív, masszív játékukkal. Bár nehezen, de sikerült feltörnünk a védekezésüket, előnyhöz jutottunk. Gólt pedig egy olyan szituáció után kaptunk, amikor az ellenfél játékosa kézzel ütötte a labdát a kapunkba. Mindkét kapu előtt megvoltak ezután a helyzetek, a végjátékban mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet. Összességében reális eredmény született.

– Két forduló után a második helyen állnak. Nagy volt a játékos-mozgás a nyáron, hogy sikerült a felkészülésük?
– A felkészülésünk jól sikerült. A kitűzött munkát rendesen, normálisan elvégeztük. A legnagyobb feladatunk az volt, hogy a sok új játékosból csapatot gyúrjunk, hiszen a másodosztály viszonylatában egyénileg kiváló emberek érkeztek hozzánk. Azonban ez nem jelenti azt, hogy csapatként is jól tud működni, ezért a csapatépítésre helyeztük főleg a hangsúlyt. Szeretnénk az első öt pozíció valamelyikét megkaparintani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik