NB II

Reális lehet a feljutás

Pásztor József szerint minden fronton erősödött a nyáron az Előre, így van esély jó eredményt elérni.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Nagy terveket szövögetnek az idén százesztendős Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE-nél. Sikerült az NB II Keleti-csoportjában szereplő viharsarki együtteshez csábítani az UEFA pro licenccel rendelkező Dajka Lászlót vezetőedzőnek, majd több NB I-es múlttal rendelkező labdarúgó is a csabaiakat választotta. Ráadásul az egyesület új befektetővel is gazdagodott, ugyanis a Békés Drén Kft. átvette klub többségi tulajdonát, így stabilabbá vált a gazdasági háttér.

A szakmai igazgatóvá kinevezett Pásztor József a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy négy-öt csapat pályázhat joggal a feljutásra, de ők mindent megtesznek Békéscsabán, hogy sikeres legyen a jubileumi évben a gárda.

– A júniusi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a csapat célja a feljutás lesz a következő szezonban. Ez valóban reális lehet?
– Természetesen reális lehet, de ez nem szentírás. Az új befektető érkezése biztosabb hátteret nyújt, ezáltal tudtunk minőségi labdarúgókat igazolni, valamint azért a Rangadó megkeresésére Pásztor József.

– Dajka László személyében új edző is érkezett, ön pedig szakmai igazgatóként ténykedik tovább. Mit gondol, gyümölcsöző lehet a közös munka?
– Lacival már jól ismerjük egymást a múltból, nem kellett bemutatkoznunk egymásnak. Másképp látja ugyan a futballt, mint én, de ebből akár még előnyt is kovácsolhat a csapat. Igyekszünk mindent megbeszélni, persze egy családon belül is lehetnek viták, egy munkakapcsolatban sincs ez másképp. Mindenesetre a célunk közös, minél nagyobb sikerre vinni az egyesületet.

– Elég nagy változások történtek a játékoskeretben, gyakorlatilag a fél csapat kicserélődött. Az újonnan érkezők erősítést jelenthetnek a klubnak?
– Gyakorlatilag minden csapatrészünkön erősödtünk. Rutinos és fiatalabb játékosok egyaránt érkeztek hozzánk. Persze nem könnyű egyből ennyi érkezőt beépíteni, hiszen ez egy hosszabb folyamat. A felkészülés alatt szépen dolgoznak a srácok, a bajnokságban pedig remélem majd jönni fognak az eredmények.

– Kik lehetnek a jövő hétvégén rajtoló bajnokságban a Békéscsaba fő vetélytársai?
– A feljutásra esélyes csapatok közé tartozik még a Mezőkövesd, a Szolnok és a Nyíregyháza is. Valamint minden évben van egy meglepetéscsapat, idén is biztos lesz ilyen. Erős a mezőny, de a mi célunk a lehető legjobb helyezést elérni.

Olvasói sztorik