Hírek

Pásztor órák

Könyv jelent meg a békéscsabai Pásztor József pályafutásáról.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pásztor József történelmet írt a Kórház utcában Békéscsabán, Szigeti Csaba sportújságíró pedig azzal, hogy mindezt papírra vetette – hangzott el csütörtökön, a város legendás futballistájáról és edzőjéről szóló könyv bemutatóján, az Előre Centenáriumi Klubban.
A több mint négyszáz oldalas, képekkel illusztrált, Pásztor – Csabai csúcsok, cselek, csaták, csodák című interjú-kötet végigköveti Pásztor József pályafutását. A beszélgetésekből az olvasók megismerhetik a többszörös válogatott játékos személyiségét, értékrendjét, amely tehetségével párosulva sorozatos sikereket hozott neki a pályán és a kispadon egyaránt.
– A rólam szóló könyv kiadására nem volt könnyű igent mondanom a szerzőnek, hiszen óhatatlanul is megbánthatok embereket, ha pedig nem beszélek róluk, akkor hiányos a történet – mondta Pásztor József az MTI-nek. – Igyekeztem őszinte lenni a saját életemről, a csapat történetéről, csapattársaimról és kollegáimról. És bízom abban, hogy a kötetben szereplők közül kevesen sértődnek meg.
Szigeti Csaba, a könyv szerzője az MTI-nek elárulta: 1996 óta dolgozik a köteten, a békéscsabai klub alapításának 85. évfordulójára, 1997-ben tervezték a kiadását, de ez akkor anyagi okok miatt elmaradt. Hozzátette ugyanakkor: örül annak, hogy 15 évvel később egy teljes életművet felölelő kötet jelent meg Pásztor Józsefről.
A könyvhöz Palotai Károly, Békéscsabáról elszármazott olimpiai bajnok labdarúgó, volt FIFA-játékvezető írt előszót. Ő így vall Pásztor Józsefről: „Mozgása, a cseles megoldásai, a technikás, szellemes futballja engem Albert Flóriánra emlékeztettek. Igazi egyéniség volt a pályán, a szív és tudás együttesen fellelhető volt nála, olyan labdarúgónak számított, akiért valóban érdemes volt kilátogatni a stadionokba. És a nagyszerű futballtudáshoz még hozzájött egy nagyon szimpatikus, szerény viselkedés is.”

Olvasói sztorik