NB II

Dajka László harmadszor Békéscsabán

Az új idényben Dajka László irányítja az NB II-es Békéscsaba csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egykori huszonnégyszeres válogatott játékos ötször nyert magyar bajnoki címet a Bp. Honvéd csapatával. Külföldön megfordult a spanyol Las Palmas együttesében, ahol 82 mérkőzésen tizenkétszer volt eredményes. Az 53 éves, UEFA Pro-licences szakember korábban már kétszer dolgozott az Előrénél – írja a beol.hu.

Először 2001-ben volt a Békéscsaba mestere, s a csapat az őszi záráskor hatpontos előnnyel vezette a másodosztály tabelláját. Dajka a Debrecen edzője lett, a Pásztor József által irányított együttes pedig megnyerte a bajnokságot és feljutott az élvonalba. Második alkalommal 2005-ben hívták Békéscsabára, akkor nagyon nehéz anyagi helyzetben volt a klub, mindössze három mérkőzésen ült a kispadon, kétszer győztek, egy alkalommal pedig döntetlent értek el.

– Most ismét Pásztor Józseffel dolgozunk majd együtt, aki a tervek szerint szakmai igazgatóként tevékenykedik a klubnál – nyilatkozta Dajka László. – Alapvetően optimista ember vagyok, és csak olyan munkát vállalok el, amelyben hiszek. A feladat az NB I-be jutás kiharcolása. Mindez nem lesz könnyű, információim szerint valamennyi élcsapat igyekszik jelentősen megerősíteni a keretét, így izgalmasan nagy csatát hozó bajnokság várható majd. Szeretnénk igazolni minden csapatrészbe olyan játékosokat, akik meghatározó emberek lehetnek, akár olyanokat is, akik korábban már szerepeltek az NB I-ben.

Olvasói sztorik