NB II

Haladás II vagy Dabas?

Mégsem biztos a szombathelyiek második csapatának NB II-es indulása?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Óriási hibát követett el az MLSZ, mert saját versenykiírásával ellentétes döntést hozott az NB II-es feltöltéssel kapcsolatosan” – írja Bennárik Ferenc, az NB III Alföld-csoportjában második helyezett FC Dabas elnökségi tagja. Indoka: az NB II-ben az MLSZ döntése értelmében kilenc tartalékcsapat indul, miközben a versenykiírás alapján csak nyolc lehetne: Honvéd-MFA, Debreceni VSC-DEAC, Ferencvárosi TC II, Újpest FC B, Győri ETO FC II, Haladás Sopron Bank II, Kaposvári Rákóczi FC II, MVM Paks II, Videoton-PFLA.

Igen ám, de vajon második csapatnak számít-e a Videoton-PFLA, amely 2009-ben a Felcsút FC jogán indult a másodvonalban. Miért fontos ez a dabasiak számára? Mert ha második csapatnak számít a fehérvári-felcsúti együttes, akkor a Haladás kettő helyett nekik kellene indulniuk!

Megpróbáltunk utánajárni az MLSZ hivatalos álláspontjának, de nem jártunk sok sikerrel, bár Dinnyés Márton sajtófelelős rendkívül készségesen fogadta érdeklődésünket.

– A nevezések beérkeztek, de a fellebbezések határidejének lejártáig nem tudok hivatalos listát adni az indulókról. Természetesen, amint a folyamat lezárult, azonnal megjelennek az információk az MLSZ honlapján – mondta Dinnyés.

Olvasói sztorik