NB II

Akár már idén csökkenthetnek

Az MLSZ az eredeti tervek szerint jövőre változtatna a bajnoki rendszeren, ami az NB II-től lefelé több osztályt is érint.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály egycsoportossá válik, 16 résztvevővel, ám az alatta lévő osztályoknál is szükségessé válik az átalakítás – írja a HLSZ honlapja.

Ennek szükségességét évek óta jelzi, hogy a feljutást kiharcoló együttesek egy része nem tudja vállalni a másodosztályú tagsággal járó többletterheket. Közismert, hogy az élvonalbeli klubok tartalékjai jövőre már nem vehetnek részt az NB II-ben, legfeljebb a harmadosztályban szerepelhetnek.

Egyes hírek szerint úgy tűnik, hogy az átalakítás már idén elkezdődhet! Az MLSZ elnöksége július 3-án foglalkozik a következő évi kiírással, illetve azzal, hogy a jogosultak közül kinek van érvényes licence, továbbá ki vállalja egyáltalán az NB II-es szereplést az NB III-as bajnokok (elsődleges feljutók) közül. Információk szerint a hat bajnokból különféle okok miatt csak 3-4 kerül majd fel. Az MLSZ megteheti, hogy az NB III-as csoportok ezüstérmeseivel, vagy az NB II-es kiesőkkel feltölti a felszabaduló helyeket, de az is elképzelhető, hogy elnökségi döntéssel megváltoztatják a kiírást, és már most kevesebb csapattal rajtol a másodosztály. Utóbbi esetben jövőre kevesebb olyan együttes eshetne a karcsúsítás áldozatává, amely egyébként szívesen vesz részt az NB II-ben.

Olvasói sztorik