NB II

Mégis kétszer 16 csapat indul?!

A Rangadó.hu értesülései szerint az MLSZ kétszer 16 csapatora feltölti az NB II mezőnyét!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hetek óta megy a találgatás azzal kapcsolatban, hogy hány csapattal rajtol augusztusban az utolsó kétcsoportos NB II?! A Rangadó.hu érdeklődésére a Magyar Labdarúgó Szövetségben a közelmúltban csak annyit mondtak, hogy erről a július 3-án esedékes elnökségi ülés hivatott dönteni. Közben olyan híresztelések is napvilágot láttak, melyek szerint már idén elkezdhetik csökkenteni a létszámot, és csak kétszer 14 együttes vehet részt a másodosztály következő idényében. Ezt látszott erősíteni az is, hogy első körben csak 28 klub nevezését fogadták el.

Igen ám, de ebben nincs benne a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (Videoton II), amelyet nyilván nem fognak kihagyni a mezőnyből. A Rangadó.hu csütörtökön úgy értesült: 99 százalék, hogy kétszer 16 csapat vehet részt a bajnokságban, méghozzá úgy, hogy a már meglévő 28 együtteshez csatlakozik a PFLA, valamint csoportonként a két legjobb kieső (Honvéd-MFA, Sopron), illetve azok a csapatok, amelyek az NB III-as csoportjukban második helyen végeztek, van licencük, megfelelnek a nevezési követelményeknek, és akarnak is indulni, a csoportelső viszont nem. Ez utóbbi kitétel pedig csak az Alföld-csoportban szereplő FC Dabasra igaz, így tehát már meg is van a 32. tagja a másodosztály mezőnyének!

Mindezek alapján úgy tűnik, a kieső helyen végző, de bennmaradási reményeket dédelgető Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE, a Budaörsi SC, a Vecsés FC, valamint a REAC, illetve a harmadosztályból feltörekvő Haladás Sopron Bank II csapataival a következő idényben csak az NB III-ban találkozhatunk.

Olvasói sztorik