NB I

A bundabotrány kulcsfigurái fogadási tippeket árulnak

Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás és Szendrei György az interneten ezer forintért ad egy tippet.

Kapcsolódó cikkek

Létrehozott egy oldalt és azon keresztül sportfogadási tippeket szolgáltat a magyar bundabotrány két fővádlottja, Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás – tudta meg a VS.hu. Házi őrizetüket feloldották, de már vádat emeltek ellenük, így akár börtönbe is kerülhetnek. Addig is büszkén vállalják, hogy a sportfogadás nekik több mint hobbi, és jól megélnek belőle.

– A sportfogadás nem szerencsejáték, hanem tudáson alapuló szakma. Magunkon kívül jó pár embert ismerünk, aki ebből él (nem is rosszul), mindenki kérdezi a titkunkat, vagy, hogy mi miért lehetünk ebben ennyire sikeresek. Titok nincs, sok tanulás és tapasztalat árán tanultuk meg mi is, hogyan kerülhető el, hogy akár csak egy meccsen ússzon el a szelvény. A több mint 10 éves sportfogadási tevékenység után megosztjuk veled a tapasztalaton és gyakorlati tudásunkon alapuló tippjeinket a legfontosabb sporteseményekre – olvasható a nemrég indult Viptipp.hu-n.

És hogy kiktől érkeznek ezek a „szakértői tippek”? Kenesei Zoltántól, Lázár Mátyástól és Szendrei Györgytől, akik magukat az oldalon csak „Tippmix-szakértőknek” nevezik, de tudnivaló, hogy központi figurái voltak a magyar bundabotránynak.

Kenesei Zoltánt és Lázár Mátyást 2011-ben vették őrizetbe, később 22 hónapot voltak előzetesben. Ők ketten több csapatban is együtt fociztak, ám a vád szerint jóval komolyabb szinten űzték a fogadási csalásokat, az ázsiai bundamaffia megbízásából irányították a magyarországi hálózatot. A bűnszervezet szingapúri vezetője megmondta nekik, hogy mely mérkőzéseket „szervezzék le”, a feladatuk pedig az volt, hogy megvesztegessék a játékosokat és a bírókat, majd fogadtak is a meccsekre a nyomozók szerint. A szervezet tagja volt kettőjükön kívül Schultz László is, aki pénzfutárként tevékenykedett, le is tartóztatták Peruban, de hét hónap után saját kérésére kiadták Magyarországnak a perui börtönből. Szendrei György szintén a bundaügy egyik gyanúsítottja.

Olvasói sztorik