NB I

Megdöbbentő vallomás: a bundaügy főnyomozója utálja a focit

Csányi Sándor beosztottja büszke rá, hogy életében nem látott egyetlen meccset sem.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A REAC-os bundaügy csütörtöki tárgyalásának első és második tanúvallomásáról korábban már beszámoltunk, ide kattintva elolvashatják!

A folytatásban Trapp Zoltán, a bundaügy korábbi főnyomozója következett tanúként. Ő akkor foglalkozott a fogadási csalásokkal, amikor idehaza kirobbant a botrány, de később távozott a Nemzeti Nyomozó Irodától, és az OTP Banknál helyezkedett el. Annak idején Kenesei Zoltán, Horváth Gábor és Lázár Mátyás kihallgatásán is részt vett. A bíró először a kihallgatások részleteiről kérdezte. Az ex-rendőr nem emlékezett, hogy zajlott annak idején Sallai Balázs kihallgatása.

Kiderült, hogy hiányosak voltak a kihallgatási jegyzőkönyvek, mert esetenként nem szerepelnek benne a pontos időpontok megjelölései. Trapp tagadta, hogy olyasmit mondott volna a terhelteknek: ha vallomást tesznek, hazamehetnek, ha viszont nem tesznek vallomást, akkor őrizetben maradnak. Ügyvédi kérdésre leszögezte: kényszervallatásra sosem került sor, sőt rendőri pályafutása során emberileg mindig próbált minden tőle telhetőt megtenni.

Rendes embernek tartja magát

„Távol álljon tőlem az önfényezés, de rendes ember vagyok” – közölte Trapp Zoltán, aki igyekezett végig higgadt maradni. Czeglédy Csaba megkérdezte, hogy lehallgatták-e a párbeszédét ügyfelével, Aczél Zoltánnal, amikor beszélőn volt nála. A korábbi főnyomozó nem tett ilyesmit, és nem is tud róla, hogy ez történt, különben azonnal jelentette volna.

A korábbi vezetőedző védője megkérdezte: Trapp Zoltán mondott-e olyasmit korábban, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a klubvezetők, tulajdonosok szintjéig elér a magyarországi bundaügy, és az összes klubok be kéne szántani. A válaszban elhangzott: többször mondta ironikusan, hogy szerinte a futballpályákat fel kellene szántani, mert soha életében egyetlen mérkőzést sem nézett meg, ennél unalmasabb dolgot el sem tud képzelni, ráadásul társadalmi szinten mérhetetlen pénzkidobásnak és teljesen fölöslegesnek tartja.

Vajon ezt az OTP Banknál a főnökének is hangoztatni szokta?

Benne vannak a klubtulajdonosok is?

A következő párbeszéd során elmondta, hogy Magyarországon a büntetőügyekben felvett jegyzőkönyvek 99.9 százalékában nem szó szerint vannak leírva az elhangzottak. Horváth Gábor megkérdezte: miért volt rá szükség, hogy az egyik vallomásába beleírjanak egy részt, ami terhelő Kenesei Zoltánra nézve, de Trapp azt válaszolta, hogy csak olyasmit írtak le, amit a vádlottak elmondtak. Horváth megkérdezte a nyomozótól, hányasra értékelné a bundaügyben végzett munkáját. A válasz: csillagos ötösre!

Czeglédy Csaba felidézett egy városi legendát, miszerint Trapp a bundaügy nyomozása során túl sok információhoz jutott különböző tulajdonosok, klubvezetők érintettségéről, és azért távozott meglepő hirtelenséggel, azért kapott állást az OTP-nél, hogy cserébe sírig megőrizze a titkokat. A korábbi rendőr persze ezt is tagadta, ha nem is túl meggyőzően…

Olvasói sztorik