NB I

László Csaba nem is várt tapsot

Kapcsolódó cikkek

MTK–Videoton 1-0

László Csaba, MTK: – Sok sikert kívánok a Videotonnak a Lech Poznan ellen, hiszen az fontos a magyar futballnak. Ma azt játszottuk, amit kellett. Nem volt szemet gyönyörködtető futball, pláne az első félidő, amikor megpróbáltuk a Videotont továbbfárasztani. Utána bíztunk abba, hogy le tudjuk őket kontrázni, ami meg is történt, hiszen volt két nagy helyzetünk a gól előtt. A tizenegyes után a Videoton nem tudott megújulni. Ettől függetlenül jó csapatnak tartom, és kívánom, hogy minél hamarabb álljanak talpra. Gratulálok a saját csapatomnak, megcsináltuk azt, amit elterveztünk. Tudtam, hogy az első félidőt nem fogják megtapsolni a nézők, de a futball ilyen, van taktika, kell gondolkodni. Büszke vagyok, mert hosszú idő után sikerült az MTK-nak legyőznie a Videotont. Nagyon fontos három pont volt ez számunkra.

Pető Tamás, Videoton: – Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, eldönthettük volna a mérkőzést. A második félidő végére nagyon elfáradtunk. Szerettük volna már a saját térfelén letámadni az MTK-t, ami sikerült is hatvan percig. A széleken akartuk megbontani őket, ebből akartunk gólokat rúgni. Nem láttam a büntetőt megelőző esetet, így véleményt sem tudok mondani. Miért ne lenne esély a Lech Poznan ellen? Esély mindig van, csak élni kell vele. Be kell rúgni a helyzeteket. A játékvezetőtől kellene megkérdezni, hogy a válogatott csapatkapitányát miért fosztja meg a legfontosabb meccs előtt a játéklehetőségtől. Ez az ő szíve joga.


Debrecen–Ferencváros 0-3

Kondás Elemér, DVSC: – Azért lett sima a vége, mert a második félidőben egy-nullás hátránynál mentünk előre, próbáltunk gólt szerezni. Volt is helyzetünk, de azt nem tudtuk értékesíteni, ellenfelünk pedig eljött belőle, és ki tudta használni a lehetőségét. Azért mentünk előre, mert hátrányban voltunk, nyomás alatt tartottuk a Ferencváros kapuját, de nem tudtunk betalálni. A csatárok összjátékát ki fogjuk elemezni. Tény, hogy nem tudtunk olyan nyomást gyakorolni az ellenfélre, mint azt szerettük volna. Ellenfelünk jól játszott, mi nem tudtuk belőni a lehetőségeinket, míg a Fradi ami lehetőséget kiharcolt, azt be is lőtte.

Thomas Doll, FTC: – Mindig sokat várok a csapattól, a játékosoktól. Természetesen a játékosok is mindig többet várnak maguktól. Nagyon boldog vagyok, hogy ma három fontos pontot tudtunk elvinni Debrecenből. Azért tudtunk ma nyerni, mert a megfelelő időben, a megfelelő helyzetekből gólt tudtunk szerezni. Voltak nehéz időszakaink, amikor a Debrecen jól oldotta meg a feladatát. A három-null fölényesen hangzik, de a második félidőben egy-null után a Debrecen például nyomás alá helyezett bennünket, azonban akkor is sikerült gólt szereznünk. Amikor a közönség a nevemet skandálja, azt úgy fogom fel, hogy a csapatot biztatják. Nem én vagyok a sztár, hanem a csapat, a játékosok, akiknek kilencven percen keresztül kell teljesíteniük a pályán.


Újpest–Haladás 0-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nem vagyok elégedett a döntetlennel, de egy rendkívül jó Haladás ellen kellett játszanunk. Az ellenfél nem nagyon adott területet a mozgásra, amikor pedig erre volt lehetőség, azt nem megfelelően használtunk ki. Volt egy-két lehetőségünk, de sikertelenek voltak. Sokkal több helyzetet kellett volna kialakítanunk, ez azonban most ilyen meccs volt.

Mészöly Géza, Haladás: – Az első félidőben a védekezés felemésztette az erőnket, így már nem értünk oda az újpesti kapu elé, de a második játékrész szinte hibátlan volt. Csak a gól hiányzott, pedig megvoltak a lehetőségeink. Sajnálom, de ne legyünk telhetetlenek, a játékosok nagyon sokat tettek ezért az egy pontért is. A második félidő azért sikerülhetett ilyen jól, mert a játékosokban megvolt az a tartás, az az önbizalom, amely az elmúlt öt meccset jellemezte.

forrás: haladas.hu


Puskás Akadémia – Vasas 1-0

Robert Jarni, Puskás: – Egy jó csapat ellen kilencven percig koncentráltunk, legutóbb ez nem sikerült. Most kevesebb helyzetünk volt, mint a Békéscsaba ellen, de sokkal összeszedettebbek voltunk, az utolsó percig. Sok akció volt mindkét oldalon, érzésem szerint nekünk volt sokkal több lehetőségünk kontrából. Nagyon jó munkát végeztek a játékosok.

Simon Antal, Vasas: – Kontrára játszott az ellenfél, mi többet tettünk a győzelemért. Az első félidőben Remili többször zavart okozott a Puskás Akadémia védelmének jobb oldalán, Vidának is volt egy helyzete, ezekből kellett volna megszereznünk a vezetést. A végén aztán egy szerencsés góllal nyert az ellenfél. Nem kell szégyenkeznünk a mai teljesítményünk miatt, jól játszottunk, sajnos pontot nem szereztünk.

forrás: vasasfc.hu


Paks–Diósgyőr 1-1

Csertői Aurél, Paks: – Már az első félidőben agyonnyertük magunkat, de nem tudunk mit csinálni.,. Nagyon értékes ez az NB I, kettőzött harcra van szükség, duplán fogunk melózni. Nem szívesen látnak minket itt, de akkor is meg fogjuk mutatni, hogy a helyünk. Ez az eddigi hat meccs tanulsága, ezt a mérkőzést pedig simán meg kellett volna nyernünk az első félidőben, és akkor nem lenne probléma. A helyzeteket be kell rúgni, hátul pedig nullára hozni. A játékunkra nem lehet panasz, örülünk neki, hogy ilyen helyzeteket ki tudunk alakítani, ez azt jelenti, hogy van stílusa a csapatnak. A következő meccsen javítani kell. Nehéz mérkőzéseink vannak, de a mostani ellenfél az egyik leggazdagabb magyar csapat volt, amellyel pariban voltunk, ez nagyon fontos dolog.

Bekő Balázs, DVTK: – A legfontosabb az volt, hogy mindent megtettünk a pontszerzésért. Nem a játékunkra gondolok, ezen a talajon sokat nem lehetett futballozni, éppen ezért mindkét csapatnak gratulálok az önfeláldozó játékhoz. Nagyon nagy harc volt, kemény párharcokkal, ember-ember elleni küzdelemmel. Az volt a célunk, hogy megfordítsuk a tendenciát, ami eddig ránk jellemző volt. Az öltözőben azt mondtam, ha így küzdenek, akkor megfordul, mert a futball megajándékozza, aki tesz érte. Megvolt az ellenfélnek is a meccslabdája, azonban ilyenkor sikerül hárítani a fejest, de nekünk volt a meccslabdánk, ha picit mélyebb a passz, akkor Barczi százszázalékos helyzetben áll Molnárral szemben, de így is el lehetett volna pörgetni a labdát a kapus mellett. Nem vagyok elégedetlen, mert azt láttam, amit kértem, megalkuvás nélkül játszott a csapat. Az előző mérkőzésekhez képest harcosabban játszottunk, mindenki százszázalékosan odatette magát a fizikális küzdelemben, korábban csak fociztunk. Rengeteg sérültünk van, akik közül többen már visszatérhetnek a jövő héten, örülök, hogy így néztünk ki ma.

forrás: DVTK Facebook


Békéscsaba – Bp. Honvéd 1-4

Marco Rossi, Honvéd: – Taktikailag a szezonban most játszottunk a legjobban. Gyors labdakihozatalokkal próbáltunk meg támadásba lendülni, melynek köszönhetően meg is szereztük a vezetést. Bár az ellenfél egyenlíteni tudott, hamar válaszoltunk. Korábban is eldönthettük volna már a mérkőzést, de több nagy helyzetet is elpuskáztunk. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, remek munka volt!

forrás: honvedfc.hu

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Amikor egyenlítettünk, talán túlságosan elhittük, hogy könnyedén megfordíthatjuk a meccset. A védelmünk felszabadult, és a Honvéd ezt nagyon gyorsan ki is használta, egy szöglet után teljesen szabadon volt egy játékosunk, semmi nyomás nem volt rajta, mégis luftot rúgott, ebből kaptuk a második gólt. Ezt a csapat nem tudta feldolgozni, nem tudtuk felvenni a ritmust, nem működtek megfelelően a passzok, ezáltal nagyon nehéz szituációba kerültünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik