NB I

Felcsúton pórul járt a Vasas

Az angyalföldiek Pekár László hajrágólja miatt 1-0-s vereséggel távoztak a Puskás Akadémia otthonából.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Puskás Akadémia FC – Vasas FC 1-0 (0-0)
Felcsút, 2100 néző. Játékvezető: Bognár T.
Puskás FC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelics, Dinjar – Pauljevics, Bacelic-Grgic, Márkvárt (Polonkai, 68.), Sallai (Pintér B., 89.) – Pekár, Lencse (Tischler, 76.). Edző: Robert Jarni
Vasas: Nagy G. – Grúz, Pajovics, Debreceni, Hangya – Vida, Adamovics (Vukaszovics, 66.), Berecz (Czvitkovics, 73.) – Lázok, Ubiparip (Novák Cs., 78.), Remili. Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
Gólszerző: Pekár (87.)

A rosszul rajtoló, de az elmúlt két meccsét megnyerő újonc Vasas a várakozásoknál egyelőre gyengébben szereplő Puskás Akadémia otthonában játszott az élvonal hatodik fordulójában, szombat délután.

Az első percben Márkvárt szabadrúgását Kelics rúgta fölé 12 méterről, majd Lencse lőtt 18-ról, de Nagy Gergely hárított. A 13. percben Pekár László 25 méteres szabadrúgását is magabiztosan védte az angyalföldiek kapusa. A 24. percben Remili beadására jól érkezett Ubiparip, de rosszul találta a labdát. A következő akció során Vida Máté lapos lövését Pogacsics védte, a túloldalon pedig Pekár pattogós lövése fél méterrel kerülte el a kapufát. A negyvenedik percben Vida ellőtte a kapu előtt keresztben a labdát, de Ubiparip centikkel lemaradt róla.

Az 59. percben Remili a jobb alsó sarkot célozta meg, de lövése kicsivel a kapu mellé ment. Négy perccel később Pauljevics visszagurított labdáját Lencse nagy erővel lőtte a hosszú sarok irányába, de elkerülte a kaput, majd Berecz 18 méteres bombáját Pogacsics kiütötte. A 87. percben Bacelic-Grgic 16 méterről lőtt kapura, Nagy Gergely kiütötte Pekár László elé, aki az üresen maradt kapuba lőtt (1-0).

A 96. percben Czvitkovics végezhetett el szabadrúgást az utolsó utáni percben, de Pogacsics nagy bravúrral védett, győztek a hazaiak.

– A bátyámmal néztük a mérkőzést, és az elején, húsz perc után azt mondtuk, hogy ez egy tipikus egygólos meccs, ami végül igazolódott is. Voltak helyzetek, de kimaradtak, és lehetett látni, hogy ha egy bemegy, akkor a gólszerző csapat megőrzi az előnyét. Iramában sokkal jobb volt ez a találkozó, mint a múltkori, Békéscsaba elleni vesztes meccs. Ott két különböző félidőt láttunk, itt pedig két hasonlót, hol az egyik csapat támadott, hol a másik, tehát változatos volt a játék, és a Vasas is megérdemelte volna a győzelmet – mondta a Rangadó.hu szakértője, Sallai Tibor, a Vác korábbi magyar bajnok játékosa, a Puskás Akadémia utánpótlásedzője.

forrás: puskasakademia.hu és vasasfc.hu

Olvasói sztorik