NB I

Koman súlyosan megsérült

A Diósgyőr 1-1-et játszott a Paks otthonában az élvonal hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Paksi FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Paks, 1200 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D, Asztalos, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Hahn, Szakály D. (Kecskés, 82.), Bertus (Kesztyűs B., 79.), Bartha – Balázs Zs. (Fröhlich, 79.). Edző: Csertői Aurél
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Nemes – Egerszegi – Bacsa, Nikházi, Koman (Halmai, 17.), Barczi (Boros, 92.) – Novothny (Takács T., 64.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Hahn (47.), illetve Nikházi (tizenegyesből 51.)

A hazai pályán százszázalékos Paks a pocsékul rajtoló Diósgyőrt fogadta az élvonal hatodik fordulójában, szombat délután.

A Nápolyból ezen a héten kölcsönvett Novothny Soma máris a DVRK kezdőcsapatában találta magát, Okuka, Huszics, Németh Milán, Ho-Jung, Kitl Miklós, Griffiths és Grumics viszont sérülés, Kovács Gábor pedig eltiltás miatt hiányzott. A pálya nagyon csúszott, néhány helyen tócsákban állt a víz.

A kilencedik percben Papp Kristóf csúsztatott fejesét Rados kapus nagy bravúrral kiütötte. Két perccel később Koman szabadrúgását Nikházi Márk 15 méterről kapura lőtte, Molnár Péter védett, majd a gyors ellentámadás végén Szakály Dénes fordulásból fölé lőtt húsz méterről. A 17. percben Koman Vladimir összecsúszott az egyik csapattársával, megsérült, és nem tudta folytatni a játékot. Az első diagnózis szerint külső bokaszalag-szakadást szenvedett a jobb lábán.

A 38. percben Balázs Zsolt éles szögből ívelt a hosszú felső sarok felé, a labda nem sokkal ment fölé. Három perccel később Barczi Dávid szögletét Egerszegi Tamás megcsúsztatta, amit Molnár Péter a keresztlécre tolt.

A szünet után Bertus Lajos szabadrúgását visszafejeltek Hahn János elé, aki ráfordult, és 22 méterről a léc alá bombázott (1-0). A 49. percben Nikházi Márk fejelt a kapu fölé egy szöglet után, majd Kulcsár Dávid szabálytalankodott Barczi Dáviddal szemben, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, amit Nikházi magabiztosan értékesített (1-1). Az 55. percben a reklamáló hazai másodedzőt, Tököli Attilát a játékvezető felküldte a lelátóra.

A 67. percben Ivan Rados szórakoztatta a nézőket, a rárontó csatárt szép csellel csapta be a tizenhatoson. Ezután Bertus szabadrúgását Balázs Zsolt fejelte a kapu bal oldala felé, de a borsodiak hálóőre vetődve fogta. A kilencvenedik percben Rados a gólvonalról szedte ki a labdát hatalmas bravúrral, előtte Lipták blokkolt egy közeli lövést. Egy perccel később Nikházi forintos labdájával Barczi nem tudta becsapni Molnárt, óriási ziccer volt, de maradt az 1-1.

– A nehéz talajon többet birtokolta a labdát a Paks, többet tettünk a győzelemért. Meg is szereztük a vezetést, de egy buta hibával felhoztuk az ellenfelet. A gólunk mintha minket zavart volna meg, kívülről úgy tűnt, jobban megnyugodtunk a kelleténél. A tizenegyes az volt, nem is lehet vitatni, de később adódott két-három meccslabdánk, amiket azonban nem tudtunk berúgni. Nem akarom megbántani a diósgyőrieket, de nem éreztem bennük a gólt. Tették a dolgukat becsülettel, a pontrúgásaik veszélyesek voltak, viszont nem igazán forgott veszélyben a kapunk. Az ő kapusuk sok bravúrt bemutatott, győzelmet érdemeltünk volt, de saját magukat vertük meg, ha lehet ezt mondani egy döntetlen után – mondta a Rangadó.hu szakértője, Kiss Tamás, a Paks saját nevelésű játékosa.

forrás: paksifc.hu és DVTK Twitter

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik