NB I

A Honvéd négyet lőtt Békéscsabán

A kispestiek 4-1-es sikert arattak a Békéscsaba otthonában az élvonal hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Bp. Honvéd 1-4 (0-1)
Békéscsaba, 1700 néző. Játékvezető: Solymosi
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Fabio (Birtalan, 79.) – Korudzsijev, Piermayr, Calvente – Laczkó Zs., Szilágyi (Kertész, 73.), Punosevac. Edző: Zoran Szpisljak
Honvéd:Kemenes – Lovrics, Bobál D., Kamber, Nagy G. – Baráth, Holender (Délczeg, 65.), Youla (Ihrig-Farkas, 76.), Botka (Ignjatovics, 81.) – Gazdag D., Prosser. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Calvente (53.), illetve Kamber (30., 93.), Youla (58.), Baráth (83.)

Az élmezőnyhöz kapaszkodó Honvéd látogatott az újonc, eddig mindössze három pontot – egy győzelem, négy vereség – gyűjtő Békéscsaba otthonába. A hazai szurkolóknak már a mérkőzés előtt nehéz perceket kellett átélniük: a BMSextra.hu beszámolója alapján több fanatikusnak is több mint háromnegyed órát kellett várnia, hogy bejusson a stadionba – volt, aki még a meccs 25. percében is a pénztári sorban állt.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott: a hatodik percben Gazdag lőtt Youla beadását követően, de a kapus védett, majd a kipattanót fölé vágta a kispesti támadó. Egy percre rá Szilágyi került helyzetbe a másik oldalon, emelését azonban Kamber tisztázta a gólvonalról. A szöglet után Koszó lőtt, de nem talált kaput, csak úgy, mint a másik oldalon Holender sem egy beadást követő fejesből.

Beszorult kapuja elé a Békéscsaba, ám a Honvéd nem találta a rést a hazai védelmen. Főleg a pontrúgások, beívelések okoztak veszélyt, de az azokból leadott lövések rendre elkerülték a kaput. Egy-egy helyzet erejéig lélegezhettek fel a hazaiak: a félidő közepén Laczkó lövése ment mellé. A 28. percben Youla közvetlen közelről lőtt mellé, majd két perccel később egy szögletet követő kavarodás után Djordje Kamber fejelt a hálóba (0-1). A játékrész hajrájában is egy-egy kósza lövést jegyezhettünk fel: Honvéd-előnnyel mentek szünetre a csapatok.

Youla is hasonló gondokkal küzdött a második félidő elején, mint több társa: bár helyzetbe került, lövése méterekkel kerülte el a kaput. Válaszul viszont a Békéscsaba igen: az 53. percben Ezequiel Calvente egy kontra végén a tizenhatos vonaláról helyezett Kemenes kapujába (1-1). Azonban az öröm nem tartott sokáig: öt perccel később Souleymane Youla egy szöglet után senkitől sem zavartatva helyezett a kapuba nyolc méterről (1-2).

A 68. percben Laczkó egyenlíthetett volna, lövése centikkel kerülte el a kaput. Nem sokkal később Youla dönthette volna el a találkozót, de ziccerben Mursitsba lőtt. A kihagyott lehetőség nem bosszulta meg magát, sőt: a 83. percben Baráth Botond is fejjel vette be a hazai kaput (1-3). A hátralevő percekben az eső is eleredt, s egy újabb Honvéd találattal végleg eldőlt a meccs: a ráadásban Kamber használta ki ziccerét (1-4). Magabiztosan nyert a Honvéd.

– Az első félidőben még partiban volt a Békéscsaba a Honvéddal, viszont ismét rögzített helyzetek után kapott gólokat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba korábbi kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője. – Elkerülhető találatok voltak, sajnos ez nagy hátrány az NB I-ben. A második félidőben ki is nyílt a csapat, ezt pedig kegyetlenül kihasználta az ellenfél. Egy-egynél is egy rögzített helyzetből szerzett gólt a vendég együttes, amire fel lehet készülni. A hajrában pedig esett egy szerencsétlen gól, amivel el is dőlt a mérkőzés. Egy-egy után éles volt a helyzet, ha gólt tudott volna szerezni a Békéscsaba, akkor bármi megtörténhetett volna. A második kispesti gól azonban hidegzuhanyként hatott a játékosokra, lehetett látni, hogy megrogytak a srácok.
Olvasói sztorik