NB I

A Vasasra készül, a románokra gondol

Lang Ádám szombaton szeretne javítani a fehérváriakkal, de már az Európa-bajnoki selejtező is ott van a gondolatai között.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincs könnyű helyzetben a Videoton válogatott középhátvédje, Lang Ádám. A pocsékul rajtoló bajnokcsapat úgy utazik Angyalföldre a Vasashoz, hogy Juhász Roland és Paulo Vinícius sem játszhat, így a Győrből érkezett Lang maradt egyedül a védelem tengelyében – ráadásul a csapat formája amúgy sem túlságosan biztató. Igaz, a hátvéd elmondása szerint ez változni fog.

– A rajtunk valóban nem úgy sikerült, ahogy terveztük. De hát szép dolog a futball, minden héten van lehetőség a javításra. Ezen a héten nem volt nemzetközi kupameccsünk, így jobb állapotban fogunk kifutni a Vasas ellen. Nyilván nekik pluszmotivációt jelent, hogy a bajnokot megverhetik, ezért nehéz meccs lesz, maximálisan oda kell figyelnünk – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Lang Ádám.

A hátsóalakzat a hibákkal együtt is állt a lábán az első négy fordulóban, a Videoton gyenge szereplése inkább a góllövők hiányára és az akadozó csapatjátékra fogható. Lang nem akarja kivonni magát a felelősség alól, bízik benne, ezúttal frissebbek lesznek.

– Együtt védekezünk, együtt támadunk. Mindenkinek nehéz feldolgozni a rossz rajtot. Nem akarom a sorozatterhelésre fogni, de lehet, hogy benne volt eddig a hibákban, hogy nem voltunk teljesen frissek. Az edzésmunkánk úgy épült fel a héten, hogy jó állapotban legyünk a Vasas ellen. Keményen dolgoztunk, azt mondom, egyben leszünk.

Miután Vinícius kiállíttatta magát a Ferencváros ellen, Juhász Roland pedig lábadozik a sérüléséből, komoly feladat elé néz a keret megmaradt egy szem középső védője – Lang Ádám azt nem árulta el, Bernard Casoni kit játszat majd mellette a Fáy utcában (a Fradi ellen a holland Luijckx lépett hátra), de a váratlan feladatokhoz hozzászokott már az idén. Nemrég épp Juhász helyére kellett egyik pillanatról a másikra beállnia a BL-selejtező első félidejében. Azóta folyamatosan pályán van.

– Ott nem volt idő gondolkodni, tettem a dolgomat. Azóta stabilnak érzem a teljesítményemet. Az élet néha nehéz szituációk elé állít, készen kell rá lenni. A védelem közepén könnyebb olyan társakkal játszani, akikkel már ismerjük egymást, de ha máshogy alakul, azt is meg kell tudni oldani. Szerencsére van a keretben olyan játékos, aki képes helyettesíteni a hiányzókat – tette hozzá a védő.

Ne feledjük, Lang Ádám megbízható teljesítményére a válogatottnak is nagy szüksége lehet. Helsinkiben, a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőn éppen Juhász Rolanddal párban hozták le kapott gól nélkül a meccset – Juhász játéka egyelőre kérdéses a Románia elleni, szeptemberi találkozón. Lang azt mondja, a meccsek közben nem gondol másik feladatra, de a hétköznapokban egyre sűrűbben eszébe jut, mi várható az Üllői úti találkozón – amit nagyjából az egész ország vár.

– Nagyon remélem, hogy Roli felépül a sérüléséből, a Videotonban és a válogatottban is szükségünk van rá. Én pedig teszem a dolgomat, szeretnék jó teljesítményt nyújtani – nagyon örülnék, ha egy ilyen rangos mérkőzésen ott lehetnék a pályán a magyar válogatottban – mondja Lang, aki nem csak a tét, hanem az atmoszféra miatt is várja a találkozót. – Egészen biztosan pokoli hangulat lesz, minden futballista ilyen meccseken akar játszani: nagy tét és remek hangulat. Ha ugyanolyan egységesen játszunk, mint eddig, akkor elkaphatjuk a románokat. Dárdai Pál távozását nagyon sajnálom, de olyan szakembert neveztek ki a helyére, aki hasonló szemléletet képvisel – fejezi ki reményeit a hátvéd.

Olvasói sztorik