NB I

150 milliót kaszált az MLSZ a román meccsel

Akkora volt az érdeklődés, hogy akár még két-három stadiont meg lehetne tölteni nézőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kasszasikert könyvelhet el a Magyar Labdarúgó Szövetség, amely egyetlen nap alatt 150 millió forintos bevételre tett szert, miután órák alatt elfogyott az összes belépő a szeptember 4-én esedékes, Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőre – írja a Blikk.

Akkora volt az érdeklődés, hogy akár még két-három stadiont meg lehetne tölteni nézőkkel, ám a meccsnek otthont adó Groupama Arénába csak 21 400 szurkoló juthat be. A helyzet a közeljövőben nem is változik, mert a 65 ezer férőhelyes új Puskás-stadion elkészültét csak 2020-ra ígérik.

Már a márciusi, görögök elleni selejtező (0-0) is szépen hozott a szövetség konyhájára, akkor a napilap számításai szerint a jegyek eladásából 140 millió folyt be a kasszába. Bár akkor is telt ház előtt rendezték meg a meccset a Groupama Arénában, de tíz napon keresztül húszszázalékos kedvezménnyel lehetett belépőhöz jutni, és rengetegen éltek is ezzel a lehetőséggel.

Azt előre sejteni lehetett, ezúttal nem lesz könnyű jegyet venni, de ilyen hatalmas rohamra talán senki sem számított. A jegyrendszer nem is tudta folyamatosan, fennakadás nélkül kiszolgálni az érdeklődőket, de az első eladási nap végére így is ki kellett tenni a megtelt táblát.

A szövetségnek további jelentős bevételt jelent, hogy a szurkolók ételt és italt fogyasztanak, továbbá ajándéktárgyakat vásárolnak a stadionban. Nem véletlen, hogy a legutóbbi román meccs kapcsán, amikor 2013 márciusában zárt kapuk mögött rendezték a 2-2-re végződő világbajnoki selejtezőt, az MLSZ egyik vezetője mintegy kétszázmilliós kiesésről beszélt.

Olvasói sztorik