NB I

Magyar–román: az éjszaka minden jegy elfogyott

Lefagyott a rendszer, többen közel 24 órán át próbáltak jegyhez jutni, az MLSZ elnézést kért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Frissítve – 7:00

A szeptember 4-i válogatott mérkőzésre 20 óra alatt valamennyi belépő elkelt. Amint azt az MLSZ előzetesen jelezte, minden jó szándéka ellenére a 202 ezer klubkártya tulajdonos, és a kártya nélkül jegyet vásárolni szándékozó szurkolóknak csak a töredéke jutott belépőhöz, hiszen a Groupama Aréna mindössze 21 400 néző befogadására alkalmas. Hétfőn az online jegyértékesítési rendszer lelassulása ellenére végül 4 512 belépő kivételével minden jegy az interneten talált gazdára. A rendszer lehetőséget teremtett annak a mintegy 1 423 kártya nélküli nézőnek is, akik a TEX pénztáraiban jutottak belépőhöz – írta kedden reggel az MLSZ honlapja.

Frissítve – 21:00

Az MLSZ TV-nek adott interjúban Sipos Jenő szóvivő bocsánatot kért azoktól a szurkolóktól, akik a rendszer hibájából nem tudtak belépni az online értékesítő felületre a nap folyamán. Mint elmondta, a soha nem látott érdeklődés következményeként lelassult a rendszer, és sokan a számítógépek előtt azt láthatták, hogy hozzá sem férnek az oldalhoz. A rendszer által hibamentesen kezelni képes tömeg sokszorosa így jellemzően csak hibaüzeneteket láthatott, és úgy érezhette, a rendszer teljesen lefagyott – írja az MLSZ honlapja.

A valóság ugyanakkor az volt az egész nap folyamán, hogy a tervezettnél jelentősen lassabban, de folyamatosan kiszolgálta a rendszer az internetes jegyvásárlók egy részét, míg a megszokott helyszíneken elképesztő érdeklődés mellett zajlott a jegyek árusítása (a kártyával rendelkező és nem rendelkező szurkolók számára egyaránt).

Az MLSZ tisztában volt azzal, hogy a mérkőzés iránt óriási az érdeklődés, ezért időben kérte a jegyeladásban résztvevő üzleti partnereitől, hogy a hagyományos rendezvényeknél megszokott érdeklődés sokszorosával kalkuláljanak, és kövessenek el mindent azért, hogy az eladás több tízezer érdeklődő esetén se okozzon fennakadást.

Ezt a feladatot – a ma tapasztalt extrém érdeklődés mellett – nem sikerült a rendszernek megfelelően megoldania. A partnerek szakemberei folyamatosan dolgoztak a kialakult helyzet műszaki megoldásán, ennek ellenére az egész nap folyamán fönnakadások mellett zajlott az online jegyeladás. Mindezek, illetve az internetes többszörös túlterhelés illetve a helyszíneken kialakult szokatlanul nagy tömeg miatt az MLSZ a szurkolók elnézését kéri!

A történtekről részletesebb tájékoztatást ad a szövetség a közeljövőben.

Csányi Sándor az MLSZ elnöke közleményben kért elnézést a kényelmetlenségekért
A magyar labdarúgás barátainak és a válogatott csapat szurkolóinak elsöprő többségéhez hasonlóan magam is megdöbbenéssel figyeltem mindazt, ami a magyar–román mérkőzés jegyértékesítése kapcsán a mai napon történt. E nehéz nap végén éppen ezért először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek kényelmetlenséget okoztunk, akik hosszú órákig álltak a sorban vagy próbálkoztak sikertelenül az online jegyvásárlással. Azt tudtuk előre, hogy az óriási érdeklődés miatt nagyon sok csalódott szurkoló lesz, akinek nem juthat jegy, ugyanakkor a szövetség elnökségének az volt az elvárása, hogy a különböző lehetőségek között lévő szurkolók közel azonos eséllyel juthassanak kényelmesen jegyhez. Az, hogy ez nem így történt, felveti annak szükségességét, hogy megvizsgáljuk a felelősség kérdését, akár a szövetségben, akár az értékesítést végző partnereink között. Bízom abban, hogy nem ez volt az utolsó válogatott mérkőzés, amikor az érdeklődők több stadiont is megtöltenének, ugyanakkor ígérhetem, mindent megteszünk, hogy ez legyen az utolsó alkalom, amikor ilyen problémákat okozott a jegyvásárlás.
Csányi Sándor,
az MLSZ elnöke

Korábban írtuk:

A magyar fociszurkolók többsége hetek, sőt hónapok óta erre a pillanatra várt: augusztus 3-án, hétfőn délelőtt 10 órakor megkezdődött a jegyértékesítés az egy hónap múlva, szeptember 4-én rendezendő Magyarország–Románia Európa-bajnoki selejtezőre.

Baljós előjel volt, hogy az MLSZ már a múlt héten jelezte: az összes igényt biztosan nem fogják tudni teljesíteni. Hát igen, sajnos az elmúlt évek tízmilliárdos építkezései ellenére sincs egy normális stadion az országban, ezért a húszezres Groupama Aréna ad otthont a meccsnek, pedig legalább háromszor annyian szeretnék élőben látni a találkozót.

A helyzet hétfőn délelőtt, nem sokkal 10 óra után a következő: a pesszimista várakozásoknak megfelelően a szövetség internetes jegyértékesítő felülete szinte minden vásárló életét megkeseríti, mert lefagy, hasonlóan az MLSZ-partnereknél lévő terminálokhoz; a személyes jegyvásárlási pontnak kinevezett Syma Csarnoknál, és a többi helyen is elképesztő hosszúságú sorok kígyóznak.

Az index.hu cikke szerint a jegyárusító IBUSZ-irodákban is hasonló a helyzet, mivel ugyanazzal a rendszerrel dolgoznak. Az IBUSZ Sportirodájában megerősítették, hogy nem lehet jegyet vásárolni, nem indul el az ehhez szükséges szoftver.

Mindeközben a jegyre ácsingózó szurkolók különböző internetes fórumokon próbálják levezetni a feszültséget, és eszmét cserélni arról, hogy a többiek miként küzdenek meg a technika ördögével.

Az Index egyik olvasója ezt írta: „Tíz óra előtt néhány perccel be tudtam lépni, gond nélkül betöltött az oldal. Kiválasztottam a szektort, a jegyeket, ment, mint a karikacsapás. Abban a pillanatban, hogy rákattintottam a kosárba gombra, meghalt az egész, azóta be sem töltött, szóval gondolom, a jegyeimet buktam.”

A portál úgy tudja, nagyjából hatszáz jegyet már értékesítettek délelőtt tizenegyig.

Az eladott jegyek száma a magyar-román mérkőzésre 16 órakor: 7276.

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. augusztus 3.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúton kér elnézést a Magyarország-Románia Eb selejtezőre Interneten jegyet vásárolni szánd…

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. augusztus 3.

Magyarországon, futballmeccsek jegyeiért, még soha nem tapasztalt online érdeklődés előzi meg a magyar-román Eb-selejtezőt.

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. augusztus 3.

Olvasói sztorik