Nemzetközi foci

Nincs egy normális stadionunk

Hiába a tízmilliárdos építkezések, a szövetség nem tudja kielégíteni a most tapasztalható hatalmas szurkolói igényeket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hétfőn délelőtt 10 órakor kezdődik a belépők árusítása a magyar válogatott szeptemberi, Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyet rég nem látott érdeklődés előz meg. Az MLSZ tisztában van azzal, hogy sok szurkoló csalódott lesz, mert ennyi igényt képtelenség kielégíteni, ugyanakkor arra törekszik, hogy mindenki egyenlő esélyekkel vehessen részt a jegyvásárlásban – írja a szövetség honlapja.

Számos szurkolói csoport, közösség, önkormányzat, iskola kérvényezett jegyeket a mérkőzésre, megszámlálhatatlan kérés, foglalási igény érkezett a szövetséghez az elmúlt napokban. Ez önmagában jó hír, hiszen azt mutatja, hogy a szurkolók bíznak a magyar válogatottban. Ugyanakkor már most biztosan látszik, hogy minden jó szándék és tervezés ellenére sokan maradnak a végén belépő nélkül.

A 202 ezer szurkolói kártyával rendelkező szurkoló közül is csak minden tizedik juthat majd jegyhez, hiszen a Groupama Aréna befogadóképessége 20 ezer néző. A 2020-as Európa-bajnokságra teljesen megújuló, 65 ezres Puskás-stadion átadásáig a szövetség nem tudja kielégíteni a most tapasztalható hatalmas szurkolói igényeket.

Azok, akik szurkolói kártyával rendelkeznek, az elektronikus rendszeren keresztül gyorsabban, könnyebben és komfortosabban válthatnak jegyet a mérkőzésre. Az MLSZ elnöksége ugyanakkor a bizalom jeleként, és az együttműködés reményében a kártyával nem rendelkező, korábban távol maradó drukkerek számára is megnyitotta a jegyvásárlás lehetőségét. Annak érdekében, hogy a kártyával nem rendelkezők is ott lehessenek a mérkőzésen, és a helyszínen buzdíthassák a csapatot, a szervezők ötszáz jegyet biztosítanak számukra.

Az MLSZ a jegyértékesítési koncepciójának kidolgozásakor rögzítette, hogy mindent megtesz a szurkolók igazságos, és színvonalas kiszolgálásáért. Úgy határozta meg és hozta nyilvánosságra – jó idővel az értékesítés kezdete előtt – a jegyeladás feltételeit, hogy mindenki egyenlő eséllyel juthasson belépőhöz. Olyan jegyértékesítési rendet dolgozott ki, amely egyaránt figyelembe veszi a mérkőzésre látogató szurkolói csoportok, az ultrák, a határon túli magyarok, a vidéken élők érdekeit és lehetőségeit. Ezzel együtt a szövetség minden magyar szurkoló figyelmét időben fel kívánja hívni arra, hogy ezúttal nem lesz mindenkinek lehetősége a stadionban megtekinteni a várva várt összecsapást.

A jegyértékesítési koncepció háttere és részletei:

A hatalmas érdeklődés ellenére az MLSZ

• nem emelt árat

• ugyanannyi a jegyek ára, mint a korábbi mérkőzéseken, azaz egy koncertjegy árának feléért megtekinthető a magyar válogatott legjobban várt mérkőzése is

• megteremtette a kártya nélküli jegyvásárlás lehetőségét, ezzel célzottan nyitva azon csoportok felé, akik valamilyen okból ellenzik annak intézményét

• figyelembe vette a határon túli magyarok érdekeit is, gondolva itt főleg a Romániában élő népes magyar kisebbségre

• kizárta/kizárja az előfoglalásokat, a jegyek félretételének lehetőségét

• 10 nappal az indulás előtt közzétette a jegyvásárlási feltételeket – lehetőséget biztosítva mindenkinek a felkészülésre

• biztosított lehetőséget arra, hogy a jegyértékesítés kezdete előtt kártyához jussanak azok, akik eddig nem váltották ki.

A jegyértékesítés részleteiről minden információ megtalálható ide kattintva!

Olvasói sztorik