Nemzetközi foci

Nagyon sebezhető a magyar védelem

Marcel Puscas szerint a gyors románok a széleken okozhatnak meglepetést a mieinknek.

Kapcsolódó cikkek

A korábbi kiváló labdarúgóról, edzőről, majd menedzserről, Marcel Puscasról köztudott, hogy naprakész a magyar labdarúgással kapcsolatban. Az 55 éves, nagyváradi születésű sportember a három hét múlva rendezendő magyar–román Európa-bajnoki selejtező kapcsán szólalt meg a mi csapatunkról részletes elemzést készítő gsp.rooldalon.

Azt mondta, a magyaroknak a románokhoz hasonlóan több problémájuk is van. A románok fizikai állapota szerinte jobb, de a magyarok keretének és csapatának összetétele jobban kialakult már, illetve különleges motiváció lehet, hogy harminc éve nem jutottunk ki sehova.

– Románia válogatottja hátrányból előnyt kovácsolhat. Ha a játékosoknak egyénileg problémáik vannak a klubcsapataikban, akkor meg kell ragadniuk a lehetőséget, és a nemzeti együttesben kell kiválóan teljesíteniük. Razvan Rat például nem játszik a klubjában, ezért a válogatottban kellene meggyőző teljesítményt nyújtania? Chiriches és Maxim ugyanabban a helyzetben van.

A magyar válogatottnak Puscas szerint egyértelműen a védelem a leggyengébb pontja, ezt nagyon sebezhetőnek nevezte, mert lassú játékosok alkotják, ezért a gyors románok a széleken okozhatnak meglepetést.

Olvasói sztorik