NB I

Böde Dani kiütné a románokat

Szeretne visszakerülni a válogatottba; a Fradival bajnok lenne, és a gólkirályi címre is vágyik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Még csak három forduló telt el az új bajnokságból, de a mezőnyben már csak egy csapat, a Ferencváros büszkélkedhet százszázalékos mutatóval, ráadásul a három találatnál járó Böde Dániel személyében a góllövőlistát is egy Fradi-játékos vezeti. A zöld-fehérek szombaton a Videoton otthonában játszanak rangadót; érdekesség, hogy Böde a Paks színeiben soha nem volt eredményes bajnoki találkozón a székesfehérváriak ellen (pedig kilenc meccsen is játszott), viszont ferencvárosi csatárként már háromszor is betalált a hálójukba.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Diósgyőr ellen egy, a Vasas ellen pedig két gólt szerző támadó elmondta, hogy az idei szezonban a bajnoki aranyérem mellett megcélozta a gólkirályi címet is, elárulta, hogy továbbra is szeretne visszakerülni a válogatott keretébe – sőt a románok elleni Európa-bajnoki selejtezőn konkrét tervei vannak –, és röviden, de frappánsan reagált Vancsa Miklós angyalföldi ügyvezető kritikus szavaira is.

– Szombaton Videoton–Fradi rangadó lesz, erről elsőként az jut eszembe, hogy a közelmúltban háromszor is legyőzték a fehérváriakat. De önöknek, játékosoknak nyilván nem erre kell elsősorban gondolniuk a felkészülés során…
– Baj lenne, ha ebből indulnánk ki, hiszen a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb egyszer nyernek – bízunk benne, hogy ebben az esetben inkább utóbb, mint előbb… Ez egy másik mérkőzés lesz, eltérő formában vannak a csapatok, ennek ellenére ki-ki meccsre számítok. A hazai pálya mindig előny egy csapatnak, és úgy gondolom, a Videotonnak nincs ideje, hogy búslakodjon, hiszen közeleg a soron következő mérkőzés – ellenünk –, illetve az Európa Liga-találkozók. Szerintem ők előretekintenek – vélekedett Böde Dániel.

– Már az átalakult Videoton ellen is játszottak és nyertek. Nikolics Nemanja hiánya előny az ellenfelek, így Fradi számára is?
– Az ő távozása mindenképpen előny a Ferencvárosnak! Bízom benne, hogy gólokat tudunk szerezni Fehérváron is, és elhozzuk a három pontot.

– Egy lengyelországi interjúban Nikolics elárulta, hogy őt a csapata eredményessége mellett mindig motiválja a gólkirályi cím is. „Csatárkollégaként” ön is így van ezzel?
– Természetesen! Éppen idén említettem egy baráti társaságban, hogy a bajnokság megnyerése a célom, és az, hogy gólkirály legyek.

– Thomas Doll a Vasas elleni győztes meccs után is talált javítanivalót a csapat játékában?
– Mindig próbálunk okulni az előző mérkőzésből, és levonni a következtetéseket. Bízom benne, hogy abból is tanultunk, amire az edzőnk legutóbb felhívta a figyelmet, de nem egyszerű a videofelvételek alapján tanulni, hiszen inkább a sok gyakorlás számít. Azt a meccset már lezártuk, most gőzerővel koncentrálunk a Videotonra.

– Volt egy furcsa reakció az ön nyilatkozatára Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője részéről. Mit szólt hozzá?
– Vagyok annyira intelligens, hogy nem megyek bele egy ilyen óvodás adok-kapokba.

– Már kevesebb mint egy hónap van a magyar–román Európa-bajnoki selejtezőig. Beszéltek-e már az új szövetségi kapitánnyal, vagy tud-e róla, hogy felvette-e a kapcsolatot a klubbal?
– Nem tudok róla; velem nem beszélt. Már fél évvel ezelőtt is szerettem volna visszakerülni a keretbe, és akkor is mondtam Tömő Attilának, a válogatott menedzserének, hogy meglátja, a románokat én fogom kiütni. Mosolygott, és azt válaszolta, legyen igazam. Természetesen jó volna ott lenni a keretben, illetve a pályán, de sokat kell tennem és dolgoznom érte, hogy egy hónap múlva odakerüljek. Próbálok minél több gólt szerezni, és akkor hátha nagyobb lesz az esélyem.

Olvasói sztorik