NB I

Böde: „Ugyanaz vagyok, aki voltam”

A Fradi csatára szerint szó sincs róla, hogy lefutott lenne a vasárnapi, Újpest elleni derbi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Chelsea elleni stadionavató óta nem játszott telt ház előtt hazai környezetben a Ferencváros, tehát a vasárnap délutáni derbi lesz az első tétmeccse a csapatnak a Groupama Arénában, amelyre minden jegyet eladnak. A Rangadó.hu érdeklődésére Böde Dániel elmondta, hogy szerinte még ennél is fontosabb az aktuális ellenfél kiléte…

– Számunka az a legnagyobb motiváció, hogy az Újpest ellen játszunk, hiszen mégiscsak a derbiről van szó, amelyen felfokozottabb a hangulat, és nagyobb a meccs pikantériája. Úgy gondolom, az Újpest ellen mindenki még a szokásosnál is jobban szeretne bizonyítani. Remélem, minden adott lesz hozzá, hogy így legyen, és megnyerjük a mérkőzést – kezdte a Fradi csatára.

Az elmúlt hetekben mutatott forma, illetve a kluboktól érkező hírek alapján a rangadó toronymagas esélyese az FTC, hazai győzelmen kívül bármilyen más végeredmény nagy meglepetés lenne.

– Szerencsére mi, játékosok nem így gondolkodunk a mérkőzés előtt, mert ha így gondolná mindenki, akkor szerintem könnyen borulhatna ez. Nálunk mindenki nagyon nehéz találkozóra számít, mert tudjuk, hogy a derbin bármi előfordulhat. Odatesszük magunkat, és bízunk benne, hogy a három pontot itthon tudjuk tartani – reagált rögtönzött esélylatolgatásunkra Böde.

A csatárnak a közelmúltban többször is felvetették a válogatottba való visszakerülés témakörét, illetve a különleges, cipő nélküli góljáról is faggatták, de mindannyiszor a tőle megszokott öniróniával, önkritikával és szerénységgel válaszolt.

– Valakitől így is megkapom, hogy nagyképű vagyok. Pedig ugyanaz az ember vagyok, aki voltam: ugyanúgy szeretek futballozni, ugyanúgy szeretek a pályán lenni, mint Pakson. Szerintem ez a legfontosabb, és ez nem csapatfüggő – szögezte le Böde.

Olvasói sztorik