NB I

Élő sast is igazol a Fradi

A hazai meccsek előtt körbereptetik majd a madarat a stadionban; telt ház lesz az Újpest ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már több mint húszezer jegyet eladtak a Ferencváros–Újpest rangadóra, amelyre az OTP Bank Liga 23. fordulójában, vasárnap kerül sor.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1 tévécsatorna műsorában pénteken elmondta, biztos benne, hogy telt ház lesz a mérkőzésen. Arra a kérdésre, hogy lehet-e még jegyet venni a vasárnap 16.30 órakor kezdődő találkozóra, úgy válaszolt: péntek reggel érdeklődött utoljára kollégáitól, akkor még lehetett, körülbelül ezer jegy volt, ami azt jelenti – hívta fel rá a figyelmet –, hogy már több mint húszezret eladtak.

Hangsúlyozta: a Ferencváros „véleményformáló erő”, amelynek egy nemrégiben készült felmérés szerint 1.6 millió szimpatizánsa van az országhatárokon belül. Egy 116 éves klubról van szó, amely mindig jeleskedett a sportban és a jótékonyságban is – tette hozzá. Nagyon fontos, hogy egy sportklub ne csak eredményeket érjen el, hanem edukáljon is, és a Ferencváros ezt tartja, mind a klubnál sportolók, mind az ott dolgozók szempontjából – fogalmazott a hírműsorban Orosz Pál.

Kitért az új Fradi-sasra, amelyről azt mondta: mindenképpen jó döntés volt lecserélni a figurát, mert a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a kabalafigurák rajzfilmfigura-szerűek. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Ferencvárosnak lesz egy kabalaállata, egy élő sas, amely a mérkőzések előtt körbe fog repülni a stadionban a Lazio mintájára. Közölte: utóbbi még ebben a szezonban bemutatkozik.

A jelenlegi kabalafigura sokkal inkább a gyerekekhez szól, jótékonysági rendezvényeken, például kórházlátogatásokon vesz majd részt, egy „interakcióra alkalmas figura” – mondta Orosz Pál.

Olvasói sztorik