NB I

Thomas Doll szerint a Fradinak ki sem kellene állnia az Újpest ellen

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott a másodosztályú Szolnok otthonában a Magyar kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így a visszavágó formalitásnak tűnik.

A párharc egyértelmű esélyesének számító Fradi egy öngólnak köszönhetően gyorsan vezetéshez jutott, majd a folytatásban is uralta a játékot, még úgy is, hogy támadásaiban kevés volt a lendület. Fél óra elteltével már két góllal vezetett, ezzel pedig gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Már csak azért is, mert a fordulás után sem kockáztatott a Szolnok, szinte minden erejét a védekezésre összpontosította.

A lefújás után az FTC német vezetőedzője rendkívüli elégedetlenségének adott hangot a nyilatkozatában.

Thomas Doll, Ferencváros: – Az eredménytől eltekintve szörnyű meccs volt, nem nyújtottunk jó teljesítményt, nem volt jó a támadójátékunk. Ez a szint nem volt méltó a Magyar Kupa elődöntőjéhez, a magyar labdarúgásban valaminek változnia kell. Nem is kellett volna megemlítenem az Európa Ligát, mert ezzel a teljesítménnyel képtelenség eljutni oda, de erről majd fogunk beszélni. Ezzel a teljesítménnyel hétvégén nem is kellene kiállnunk. Nem akarok senkit kiemelni, főleg, ha figyelembe veszem az utolsó húsz percet, amikor az ellenfélnek három-négy szöglete is volt. Ha jobban játszanánk, akkor a harmadik-negyedik gólt is meg tudnánk szerezni. Ha belegondolunk, hogy ez a Magyar Kupa elődöntője, akkor ez a legkönnyebb út, hogy nyerjünk egy trófeát.

Kis Károly, Szolnok: – Sajnos meghatározta az egész mérkőzést, hogy rögtön gólt kaptunk. A játékosaim tették a dolgukat egy jobb csapat ellen, fegyelmezetten védekeztünk. Többet szerettünk volna támadni, de előzetesen is említettem, hogy annyit támadunk majd, amennyit az ellenfél enged, mert ez nem olyan egyszerű egy ilyen jó csapat ellen. Szerettünk volna kicsit többet nyújtani, főleg előrefelé, annak viszont örülök, hogy szervezetten védekeztünk, nem volt könnyű feltörni minket. Ez ebben a helyzetben – hiszen osztálykülönbség van köztünk – mindenképpen dicséretes. El kell mondani, hogy úgy jutottunk ide, hogy ki tudtuk verni az MTK-t, tehát azért, mert a négyben vagyunk egy ilyen illusztris társaságban, a csapat mindenképpen dicséretet érdemel. Szerintem mindenki tudja, mennyi reményünk van a továbbjutásra, ettől függetlenül megpróbálunk becsületesen felkészülni és szeretnénk jó mérkőzést játszani a zöld-fehéreknél.

Olvasói sztorik