NB I

A döntő küszöbére lépett a Fradi

A Ferencváros egy bomba-öngóllal és egy Varga-fejessel győzött Szolnokon a Magyar Kupában.
Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki MÁV FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-2)
Szolnok, 1500 néző. Játékvezető: Iványi
Szolnok: Pokorni – Mile, Papucsek, Vári, Fritz (Galambos, 51.) – Rokszin, Kenderes, Lengyel B. (Csirszki, 85.), Tóth B. – Nagy I. – Tóth D. (Zvara D., 67.). Edző: Kis Károly
FTC: Jova – Dilaver, Batik, Nalepa, Ramírez (Bönig, a szünetben) – Gyömbér, Kukuruzovics – Lamah, Hajnal (Csukics, 64.), Varga R. – Böde (Lauth, a szünetben). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Lengyel B. (öngól 3.), Varga R. (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A másodosztályú Szolnok korábban az MTK-t is elbúcsúztatta a Magyar Kupától, mégsem készülődhetett jó előjelekkel a Fradi elleni elődöntő első meccsére, hiszen egyrészt szombaton háromgólos vereséget szenvedett a Vasas elleni bajnoki rangadón, másrészt B. Tóth Balázs, Antal Gábor, Hamar Ádám és Urbin Péter személyében rutinos játékosok hiányoztak a keretből, de Zsolnai Róbert is csak a kispadon kapott helyet.

Átépítés miatt a szolnoki stadion egyik fele továbbra is le van zárva, és több helyen is építési törmelékkupacok, konténerek, illetve pottyantós vécék éktelenkednek. A pálya állapota is messze volt a tökéletestől, mert zöld helyett inkább sárga színben „pompázik” a gyepszőnyeg.

A harmadik percben máris megszerezte a vezetést a Ferencváros: Hajnal Tamás szöglete után a menteni igyekvő Lengyel Béla védhetetlenül a saját hálóba bombázott (0-1). Ezután Lamah lőtt a kapufa mellé, de több vendéghelyzetet egy ideig nem láthattunk, sőt a 19. percben Nagy István szöglete süvített el a keresztléc fölött. A 26. percben Tóth Bence szöglete után Vári Barnabás megcsúsztatta a labdát, de az érkező Papucsek nem tudta megfelelően irányítani, ezért elmaradt az egyenlítés.

A harmincadik percben Ramírez remek beadását Varga Roland fejelte a hálóba (0-2). Az első félidő utolsó negyedóráját visszafogott iramban, izgalmak nélkül tudták le a csapatok.

A szünet után Lauth kapott kiváló labdát, ám hiába került nagy helyzetbe, Pokorni Péter menteni tudott. Hazai részről Lengyel próbálkozott távolról, de nem tudta kompenzálni a korai öngólját. A hatvanadik percben Hajnal Tamás szabadrúgása suhant el a kapufa mellett. A folytatás meglehetősen unalmasra és eseménytelenre sikeredett, a vendégek leginkább rögzített helyzetek után veszélyeztettek, a hazaiak erejét pedig szinte kizárólag a védekezés kötötte le. A 76. percben Lauth lövésére Pokorni kivetődött, a labda ennek ellenére a kapu felé pattant, a menteni igyekvő Papucsek pedig a saját kapufájára lőtte (majdnem ebből is öngól lett).

Felejthető meccs volt, sima vendégsikerrel. A szolnokiak nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát, ez csak a hiányzó játékosaik segítségével sikerülhetett volna. A visszavágót április 29-én, a Videoton–Újpest párharc első találkozóját holnap rendezik.

Az edzői nyilatkozatok ide kattintva olvashatóak!

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte:

A Fradi félgőzzel is simán megverte a bátortalanul játszó Szolnokot. Nagyon szép számú közönség, mintegy kétezer ember gyűlt össze, öröm volt nézni. A vendégek 4-1-4-1-es felállásban játszott, még a cserék után is, a Szolnok pedig 4-5-1-es felállást választott. Mivel élcsapatnak számítanak az NB II-ben, hiányoltam a részükről a bátor játékot. Az első félidőben volt néhány ígéretes oldalszabadrúgásuk, illetve szögletük, de semmi más.

Az FTC két, oldalról beadott labdával eldöntötte a mérkőzést. Az egyik öngól volt, a másik egy szép támadás. A szolnokiaktól sokkal többet vártam, azt hittem, odahaza bátrabban mernek támadni, de nem ezt tették. Az utolsó tíz percben még volt két-három szögletük, de semmilyen veszélyt nem jelentettek a Ferencváros kapujára. A vendégek rutinból lehozták a mérkőzést, volt úgy, hogy öt percig hozzá sem ért a labdához az ellenfél. Kemény passzos oldaljátékot játszott a Fradi, nem akartak belemenni komolyabb párharcokba, nehogy megsérüljenek.

Teljes mértékben megérdemelten nyertek, de azt is hozzá kell tenni, hogy az egyik legjobb formában lévő magyar csapatról van szó, szerintem ezért is félt ennyire tőle a Szolnok.

Olvasói sztorik