NB I

Böde: Addig jó, ameddig lebecsülnek minket

A Ferencváros csatára egy góllal, egy gólpasszal, és néhány kihagyott helyzettel zárt csütörtökön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egy gól és egy gólpassz volt a Ferencváros csatára, Böde Dániel mutatója a csütörtöki Európa Liga-selejtező visszavágón. A holland másodosztályú Go Ahead Eagles elleni 4-1-es siker azt jelenti, hogy a magyar csapat készülhet a bosnyák Zeljeznicar elleni folytatásra. A lefújás után a csatár úgy vélekedett: fontos különbség volt az első meccshez képest, hogy ezúttal az első gólt követően viszonylag hamar ismét betaláltak.

– Úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább – kezdte Böde Dániel. – Az ilyen kétmeccses párharcok során nagy hangsúlyt kap a taktika. Az első mérkőzésen némileg defenzívek voltunk, most viszont támadólag lépett fel a csapat, és ez gólokban is megmutatkozott. Annyi volt a különbség, hogy most gólra gólt tudtunk rúgni, ami jelentősen befolyásolta a meccset. Három-null után is megvoltak a lehetőségeink, és ha jobban koncentrálunk, akkor nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Az impozáns első félidő után a másodikban szinte semmi nem jött össze a Fradinak, hiszen még egy tizenegyes is kimaradt. Végül az újonc Haraszti Zsolt találata törte meg a csendet a hajrában.

– Jobb, ha ilyenkor, három-nullnál nem jön össze semmi, mintha ugyanez null-nullnál történik. A csapat előrefelé nagyon jól dolgozott. Kár a végén kapott gólért, de még egyszer mondom: megérdemelten jutottunk tovább. Péntekre pihenőt kaptunk, utána pedig már gőzerővel készülünk a bosnyák csapatra. Úgy tudom, azt nyilatkozták, hogy minket akarnak, emiatt szerintem különleges mérkőzés lesz. Addig jó, ameddig lebecsülnek minket. Bízom benne, hogy jó mérkőzéseket játszunk majd velük, és onnan is tovább tudunk jutni – mondta végül Böde Dániel.

Olvasói sztorik