NB I

Mit keres Casoni Magyarországon?

A gyönyörű magyar nőket és az Orbán, Csányi duót is érvként említi a francia portál cikke.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes hangvételű, de kétségtelenül remek olvasmányt jelentő, fanyar humorral, szarkazmussal átitatott cikket közölt a sofoot.com a francia Bernard Casoni magyarországi szerepvállalásáról.

Azt írják, elsőre talán őrültségnek hangzik, hogy Székesfehérvárra jött edzőnek, de ha jobban belegondolunk, talán mégsem az. Februárban menesztették a Valenciennes kispadjáról, és mivel komoly konfliktusok és viták közepette távozott – bíróság eljárás helyett végül egyezség született –, nagyon gyorsan meg akarta találni karrierje következő állomáshelyét, ami a Videoton lett.

A választás egzotikus meglepetésként hathat, de ha megvizsgáljuk eddigi edzői pályafutását, nem tűnik erőltetettnek. Tunéziai kluboknál tevékenykedett, majd tett egy rövid kitérőt Örményországba. Egy biztos: nem száműzetésbe került Magyarországra, bár hazánk életszínvonalát az európai 28-as listán csak a 24. helyre rangsorolta az Eurostat idén júniusi felmérése.

Nem habozott, hogy aláírjon Fehérvárra, és lehet ezért hibáztatni őt? – teszi fel a kérdést a szerző, és nemmel válaszol, hiszen szerinte önmagában már az is egy kaland, hogy megpróbáljuk helyesen kiejteni Székesfehérvár nevét. Igen ám, de Casoni egy bajnokcsapatot vett át, és mivel mostanság nagyon nem megy nekik, kis túlzással a másodosztály felé haladnak.

Székesfehérvár mindössze 65 kilométerre található Budapesttől. A város fő attrakciója a Széchenyi Lánchíd, néhány kilométerre, a külvárosban pedig az európai pornóipar javában zajlik!

A Videoton a legerősebb csapat a magyar labdarúgásban, ami nem rossz egy olyan klubtól, ami 2007-ben a csőd szélén állt. A klub elnöke, Garancsi István az ország húsz leggazdagabb és legbefolyásosabb embere között volt 2014-ben. A Videoton számíthat egy fontos rajongóra, hiszen a jelenlegi miniszterelnök, Orbán Viktor szinte mindig megtalálható a VIP-páholyban Csányi Sándor, a bajnokság főtámogatójának számító az OTP Bank elnöke társaságában.

A fociszenvedélye miatt Orbán a szülőfalujában, Felcsúton létrehozott egy klubot, a Puskás Akadémiát, amely eleinte a Videotonnak nevelte a tehetségeket, és a fia, Orbán Gáspár is ott játszott 2014-ig. Elkerülhetetlen, hogy ezáltal pletykák keljenek szárnyra a részrehajlásáról.

Nyilvánvaló, ha egy csapat a legjobb az országban, akkor nagy valószínűséggel Európában is szerencsét próbálhat. Casoni ilyesminek legutóbb 15 éve lehetett részese, amikor egy rövid ideig az Olympique Marseille-t irányította az 1999–2000-es szezonban. A Videoton nem kezdő az európai színpadon, hiszen 1985-ben döntős volt az UEFA Kupában, majd egy párharc erejéig részt vett a Bajnokok Ligája-selejtezőben, a következő évben pedig felkerült az Európa Liga főtáblájára. Most a fehérorosz BATE Boriszov jelentette a végállomást a BL-selejtezőben.

Összegzésül tehát négy indok, amiért – a szerző szerint – Casoni a Videotont választotta: Mert nem volt más; a klub ereje és háttere; az európai kupaszereplés lehetősége; egyéb okok, például az, hogy Casoni dél-franciaországi emberként a csinos nők őszinte hódolója, Magyarország pedig nem szűkölködik a gyönyörű lányokban…

Olvasói sztorik