NB I

TOP5: kezdődnek a kirúgások az NB I-ben?

A gyenge szezonrajt hamarosan több élvonalbeli vezetőedző állásába kerülhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Érdekes listát tett közzé a közelmúltban a német Bild, amelyben a betsafe.com megtippelte, vajon melyik edzőt menesztik először a Bundesliga hamarosan kezdődő új idényében. A magyar NB I-ből – egy meccs híján – négy forduló már eltelt, ezért a Rangadó.hu vette magának a bátorságot, és megtippelte, hogy a hazai mezőny vezetőedzői közül vajon kik válnak hamarosan munkanélkülivé?

1. Bekő Balázs (Diósgyőr)

Egy győzelemmel, majd három vereséggel rajtolt a DVTK, de nem csak a gyenge eredmények okoznak problémát Miskolcon, hanem a mutatott játék. A Vasas – némileg szerencsés – legyőzése még rendben volt, de a Ferencváros elleni első félidő, a Videoton elleni öngyilkos hajrá, illetve az MTK elleni kilencven perc – de leginkább a második felvonás – nagyon nem.

A korábbi példák alapján úgy tűnik, a diósgyőri vezetők nem szívbajosak, nem csinálnak hiúsági kérdést az edzőváltásból, és nyilván nem szeretnék, hogy a csapat ismét belekerüljön egy olyan negatív spirálba, mint Tomiszlav Szivics tavaszi időszakában. Vitelki Zoltán semmi perc alatt ragyogó együttest varázsolt a borsodiakból, és ő továbbra is kéznél van, ha ég a ház. Márpedig ég…

2. Bernard Casoni (Videoton)

Tévedett, aki azt hitte, hogy a csodaszámba menő diósgyőri hajrágyőzelem kimozdítja a székesfehérváriakat a holtpontról. A földön fekvő emberbe belerúgni nem elegáns dolog, úgyhogy most nem kezdjük kritizálni a bajnoki címvédőt, anélkül is van elég baja. Maradjunk annyiban, hogy az időnként – nem is ritkán – látványosan, élvezhetően játszó bajnokcsapat helyett egy csődtömeget kaptak a szurkolók, ez a bajnoki találkozókon és az európai kupameccseken is rendszeresen bizonyosodik.

A diósgyőriekkel ellentétben a fehérvári vezetők bizony olyanok, hogy hiúsági kérdést csinálnak saját elhibázott döntéseik beismeréséből, pedig vagy záros határidőn belül belátják, hogy Maréval, Luijckx, Soumah, Ivanovszki, és legfőképpen Bernard Casoni vezetőedző szerződtetése rossz döntés volt, vagy végképp elúszik a hajó számukra ebben az idényben.

3. Zoran Szpisljak (Békéscsaba)

Négy forduló, nulla pont – ez a viharsarkiak dicstelen mérlege eddig. Hogy a szintén újonc Vasas elleni hazai vereség volt-e az utolsó csepp a pohárban, egyelőre nem tudni, de azt azért fontosnak tartjuk leszögezni, hogy ebből a játékoskeretből az atyaúristen, valamint José Mourinho és Josep Guardiola együtt sem lenne képes többet kihozni. Ha még élénken él a tavaszi bravúros feljutás szép emléke a csabai vezetők lelkében, akkor nem rúgják ki a szerb edzőt, aki vajmi keveset tehet az eredménytelenségről. Persze, meg lehet próbálni más edzővel kiharcolni a bennmaradást, de először talán a játékoskeretet kéne megerősíteni…

4. Szanyó Károly, Simon Antal (Vasas)

Bár az alsóházi rivális Békéscsaba otthonában összejött az újonc angyalföldiek első sikere, az edzőpáros még nem nyugodhat meg. Emlékezhetünk, hogy Jámbor János tulajdonos már az előző szezonban is szót emelt Szanyó Károly tevékenységével, illetve a csapat szereplésével kapcsolatban, amikor az NB II-es tabellát szinte végig vezető Vasas néhány meccs erejéig kisebb hullámvölgybe került. Ha a Videoton, a Puskás Akadémia és az MTK ellen nem folytatja a pontgyűjtögetést a fővárosi piros-kék alakulat, könnyedén változások történhetnek a szakmai stábban…

5. Kondás Elemér (Debrecen)

Talán meglepő, hogy az ő neve is szerepel az összeállításunkban. Szima Gábor a legtürelmesebb tulajdonosok egyike, de az eddig látottak alapján nagyon úgy tűnik, hogy a DVSC a mostani idényben is képtelen megújulni. Az előző szezon nem sikerült valami jól, de a nagyfőnök – nagyon szimpatikusan – kitartott a vezetőedző mellett, ám valószínűleg már nem szívesen nézné sokáig, hogy a csapat a középmezőnyhöz tartozik, és nem a bajnoki címért küzd. Úgy gondoljuk, hogy a következő három forduló vízválasztó lehet. Ha a Ferencváros elleni, hazai rangadó után nem lesz minimum dobogós a Loki, a jelenlegi élvonalbeli edzői kar legrégebben hivatalban lévő tagja számára sem lesz életbiztosítás a folytatás.

Olvasói sztorik