NB I

Kondás: „A játékosokra nem lehet panasz”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Debrecen – Haladás 0-1

Kondás Elemér, DVSC: – Szerintem a mai mérkőzésen is megvoltak a helyzeteink, többször is az ellenfél mögé kerültünk, de nem tudtuk jól visszapasszolni a labdát, ők viszont éppen abból rúgtak gólt, hogy tisztán találtak egy embert. Mi is többször megvalósíthattuk volna ezt, de nem mindig választottunk jó megoldást. Amikor igen, akkor pedig az ellenfél kapusa parádésan védett. Sajnos ez egy ilyen mérkőzés volt. A játékosokra nem lehet panasz, rengeteget dolgoztak. Hosszú sorozat után vagyunk, fáradtak a játékosok, de becsülettel mentek. Ha jobban koncentrálunk, annak eredménye lett volna. Diósgyőrbe megyünk legközelebb, és egy egész hetünk lesz, hogy felkészüljünk a meccsre. Sajnos a nemzetközi kupa már véget ért számunkra, innentől kezdve sokkal jobban koncentrálhatunk a bajnoki mérkőzésekre.

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon kemény ellenfelünk volt, és úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk elkerülni a vereséget. Ennek ellenére jól kezdtünk, az első néhány percben meg is volt a lehetőségünk Martínez kapufájánál. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy egy kicsit élesebbek legyenek támadásban és védekezésben is. A második félidő elején Halmosi Péter szép találatával meg tudtuk szerezni a vezetést. Nagyon boldogok vagyunk, és most már másodszor tudtunk nyerni egy nagyon komoly csapat otthonában. Remélem, ez újabb lökést ad a csapatnak. Meg tudtuk erősíteni a csapatot, de idő is kellett. Az első mérkőzésen a Ferencváros ellen is megvolt az akarat, aztán lépésről-lépésre összeálltunk. Abban bízunk, hogy a folytatás is hasonló lesz, és ez nem elégedettséget, hanem további éhséget okoz a játékosoknál.


Paksi FC – Bp. Honvéd 3-1

Csertői Aurél, Paks: – Igazából nem lehet másé a főszerep ebben az értékelésben, mint a dicséreté. Jól játszottunk, helyenként igen látványosan. Mind egyénileg, mind pedig csapatszinten remek teljesítményt nyújtottak a srácok. Nem szoktam, és nem is igazán szeretek senkit sem kiemelni, de azt el kell ismerni, hogy Balázs Zsolt ezen a meccsen kitűnő formában volt, és nagyon szép, és okos gólokat szerzett. Ugyanakkor az elmúlt fordulókban adós maradt a jó játékkal, remélem, hogy a továbbiakban is úgy fog futballozni, mint most a kispestiek ellen. Az utolsó percekben bekapott gól miatt elég bosszús voltam, de így utólag már nem izgat. Nyilván kielemezzük majd, hogy mi volt a probléma. De ezt leszámítva, csak gratulálni tudok a fiúknak!

(forrás: paksifc.hu)

Marco Rossi, Honvéd: – Sajnos nem csak az első nagy hibát követtük el a mérkőzésen, hanem a másodikat is, és mindkettőből gólt kaptunk. A második egyszerűen hihetetlen volt, mintha amatőrcsapat lettünk volna. Pedig az edzéseken rengeteget készülünk a rögzített helyzetekre, és minden egyes részletre, amire ilyenkor figyelni kell. Sajnos ezt nem tartották be a játékosok. Ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink, de megszámolni sem tudtam, hány helyzetet hagytunk ki úgy, hogy még a kaput sem voltunk képesek eltalálni. A védelmi hibák a koncentráció hiányának tudhatók be, de amikor ennyi helyzetből ilyen kevésszer találod el a kaput, akkor biztosan nem csak a koncentráció hiányzik. Hibáztatni persze nem szeretnék senkit, az első számú felelős ezért én vagyok. De az is biztos, hogy ma egész éjszaka játszhattunk volna, akkor sem szerzünk több gólt.

(forrás: Honvéd TV)


Újpest – Puskás Akadémia 2-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nem mondanám, hogy siker számunkra ez az eredmény, hiszen győzelmi várakozásokkal érkeztünk a mai mérkőzésre. A Puskás Akadémia azt a játékot játszotta, amit vártunk tőlük, hiszen behúzódtak a kapu elé és várták meg pillanatot, amikor hibázunk. Ezekből veszélyes kontratámadásokat indítottak. Tudtuk, hogy Lencse, vagy Pauljevics veszélyes, gyors játékosok, számoltunk velük. Az első félidőben a gól után kicsit a félidő végét vártuk, ráültünk az eredményre, nem volt meg a megfelelő koncentráció. Két olyan helyzetből tudott fordítani a Puskás Akadémia, amikor teret engedtünk nekik, és ezt ki is használták. Mi is alakítottunk ki helyzeteket, nem is keveset, azonban ezekből nagyon kevés volt kapura veszélyes. Sok passzt és könnyű labdákat adtunk el, ami különösen veszélyes egy ilyen gyors és erős csapat ellen. A második félidőben számítottunk arra, hogy sikerül gólt szerezni, de ez csak nagyon későn sikerült. Nehéz kilencven percen keresztül fenntartani ugyanazt a tempót, ritmust, különösen egy Puskás Akadémia ellen. Jól szervezett és gyors csapatról beszélünk ugyanis. A végén úgy érzem, megérdemeltük a második gólt, hiszen végig nálunk volt a labda. Ma is és korábban is jellemzően az volt a probléma, hogy ha el is jutunk a tizenhatosig, nincs meg az a befejezés, ami eldönti a mérkőzéseket. Úgy érzem, hogy a fiatal játékosokra nehezedő nyomás is közrejátszott abban, hogy sokan nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amit vártunk. Összességében azért örülök, hiszen pontot szereztünk, és sok sikert kívánok kollégámnak is a bajnokság további mérkőzéseihez.

(forrás: ujpestfc.hu)

Robert Jarni, Puskás FC: – Joggal számítottunk nagyon nehéz mérkőzésre. Tisztában voltunk vele, hogy az Újpest kitűnő formában van és különösen veszélyes hazai pályán. A liláknak több olyan játékosa van, aki rendkívül veszélyes a kapura. Az első félidőben nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, lassan járt a labda, nem igazán találtuk a helyünket. A szünet előtt két kontratámadás végén találtunk két gólt, kihasználtuk, hogy az újpesti játékosok fejben már az öltözőben voltak. A második játékrészre sikerült rendeznünk a védekezésünket, jobban indultunk meg a labdaszerzések után, ám a hazai csapat mindent feltett egy lapra. Teljes mértékben elégedett vagyok az egy ponttal, a játék képe alapján reális eredmény született.

(forrás: puskasakademia.hu)


Békéscsaba – Vasas 0-2

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Nagyon csalódottak vagyunk. Szerettünk volna nyerni a másik, eddig pont nélküli Vasas ellen, de sajnos nem sikerült. A vendégek kihasználták a hibáinkat, és gólokkal büntettek. Tovább kell dolgoznunk és tanulnunk, mert az NB I-ben minden egyes hibát kihasználnak az ellenfelek.

Simon Antal, Vasas: – Egész héten erre a mérkőzésre készültünk, amelyet meg akartunk nyerni. Jó teljesítménnyel, úgy érzem megérdemelten győztünk a lelkes, keményen küzdő Békéscsaba ellen.

(forrás: beol.hu)


Videoton – Ferencváros 1-3

Bernard Casoni, Videoton: – Nehéz összefoglalni ezt a találkozót. Új felállással próbálkoztunk, és a kezdőcsapaton is több helyen változtattam, ám gyorsan hátrányba kerültünk. Megérdemelten egyenlítettünk, de a Ferencváros jelenleg sajnos jobb csapat, mint mi vagyunk. Ez a vereség a szurkolóknak is nagyon rosszul esett, ezt tudjuk. A játékosok mindent beleadtak, de ma ez kevés volt. Figyelembe kell vennünk, hogy hány idegenlégiós van a kezdőben, ki hány percet játszik, hiszen sűrű a programunk, ezért néha hiányzik a tiszta fej egyes döntéseknél a játékosoknál, ráadásul több sérülés is hátráltatja a csapatot. Összefoglalva, nehéz helyzetben vagyunk, de nem adjuk fel.

(forrás: vidi.hu)

Thomas Doll, FTC: – Néhány hete játszottunk itt, akkor elhoztuk a Szuperkupát, örülünk, hogy ismét sikerült győznünk. Aki a pálya szélén állt, az tudja, hogy milyen hőséget kellett elviselniük a játékosoknak. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, már a mérkőzés elejétől kezdve bátran birtokoltuk a labdát, és támadólag léptünk fel. Tudjuk, hogy a Videoton három nappal ezelőtt egy komoly meccset játszott, sokat utazott, ez kihatott a játékukra. A második félidőben volt egy időszak, amikor kiadtuk a meccset kezünkből, akkor gólt is lőtt a Videoton. Ettől függetlenül a csapat nyugodt maradt, tette tovább a dolgát, és később további gólokat tudott lőni. Nagyon jól sikerült a szezonkezdetünk, ugyanezt az utat akarjuk tovább járni úgy, hogy közben két lábbal a földön maradunk.

(forrás: fradi.hu)


MTK – Diósgyőr 5-0

László Csaba, MTK: – A szombathelyi döntetlen után rendbe kellett hozni a csapatot, és ahogy láttam, ez sikerült. Nagyszerű győzelmet arattunk, szép, időnként látványos játékkal. Kihasználtuk az adódó lehetőségeket, azt játszottuk, amit tudunk. Együtt érzek Balázzsal, kívánom a szimpatikus Diósgyőrnek, mielőbb kapja össze magát, és pozitív irányba induljon el. Bízom benne, hogy mi pedig innen folytatjuk, hasonló módon.

Bekő Balázs, DVTK: – Nem kell túlmagyarázni a dolgot, olyan hibákat követtünk el, amivel kivégeztük magunkat. Az MTK a második gólja után felszabadultan játszott, mi begörcsöltünk, futottunk az eredmény után. Szünetben igyekeztem lelket verni a fiúkba, de mint látható volt, ez nem nagyon sikerült. Ez nem jellemző a Diósgyőrre. Nem szeretnék elhamarkodottan ítélni, vissza kell nézni a meghatározó első gólt, ami szerintem elképzelhető, hogy kapushiba volt, de nem bántom Antalt, mert a többiek sokkal többet hibáztak. Szerdán Magyar Kupa-meccs következik, fel kell állnunk, mert ettől mi többet tudunk. Nem hiszem, hogy bárki azt gondolta, sétagalopp lesz az első öt forduló, hiszen az újonc mellett a tavalyi első négy helyezett az ellenfél. Az öltözőben bejelentettem, hétfőn csak olyan játékosok jöjjenek edzeni, akik a Diósgyőrben akarnak focizni. Szerintem talpra fogunk állni.

(forrás: boon.hu)

Olvasói sztorik