NB I

Idegenben szerezte első pontjait a Vasas

Az angyalföldiek a továbbra is nullapontos Békéscsaba otthonában győztek 2-0-ra.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC 0-2 (0-0)
Békéscsaba, 3000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Békéscsaba: Murisits – Koszó, Piermayr, Fehér Zs., Juhász Gy. (Kertész, 62.) – Borbély, Spitzmüller, Calvente, Laczkó Zs. – Viczián (Szalai D., 30.), Szilágyi (Korudzsijev, 78.). Edző: Zoran Szpisljak
Vasas: Nagy G. – Pajovics, Grúz (Görgényi, 79.), Debreceni, Hangya – Vida, Adamovics, Berecz – Lázok (Gál M., 93.), Novák (Murka, 92.), Remili. Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
Gólszerzők: Remili (52.), Novák Cs. (58.)
Kiállítva: Borbély (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Két újonc, az egyaránt nullapontos, tehát az új szezont három vereséggel kezdő Békéscsaba és Vasas találkozott egymással az élvonal negyedik fordulójában a viharsarki megyeszékhelyen. Ugyanitt az Előre 2-1-re nyert a tavaszi NB II-es rangadón.

Remili már a második percben helyzetbe került Vida beadása után, de kapufát lőtt. A másik oldalon egy szabadrúgás után Borbély lőtt fölé, majd a 13. percben Borbély 22 méteres szabadrúgását Nagy Gergely védte bravúrral. Két perccel később Lázok János szabadrúgását követően Debreceni feje előtt néhány centivel elsuhant a labda. A 19. percben Lázok szép gólt lőtt, de a játékvezető úgy látta, hogy kézzel vette át a labdát, így érvénytelenítette a találatot.

A 33. percben Lázok szabadrúgását követően Pajovics fejese épphogy elkerülte a kaput. Ezután Szilágyi lőtt az ötös sarkától, de Pajovics az utolsó pillanatban blokkolt. A 41. percben Remili beadását Vida kapásból rálőtte a bal felső sarok irányába, Mursits nagyot védett. Ezután Lázok beadását Grúz csúsztatta meg, de a labda elment a kapu előtt.

A szünet után Lázok szögletét Novák a tizenegyespont közeléből másfél méterre a kapu fölé fejelte. Az 52. percben Vida beadását követően a hosszún Remili érkezett, és fejjel a hálóba továbbított (0-1). Két perc elteltével Berecz távoli lövése kipattant, Novák elé került, de nem sikerült betalálnia, mert két méterről a kapusba lőtt. Az 58. percben az öt és feles környékén pattogott a labda, ami egyszer csak Novák Csanád elé került, ő pedig ezúttal hibázott (0-2).

A 69. percben Borbély végzett el egy veszélyes szabadrúgást a bal szélről, erős lövése megpattant, így csak kicsivel kerülte el a vendégkaput. Négy perc múlva Lázok húsz méterről próbálkozott, de a kapufa mellé lőtt. A 75. percben Berecz 25 méterről lőtt a csabai kapu mellé. A 85. percben Laczkó Zsolt a bal felső sarok fölé csavart, két perccel később pedig emberhátrányba került csapata, ugyanis Borbély megkapta második sárga lapját. A kilencvenedik percen Remili találta el a kapufát. Az angyalföldiek megszerezték első győzelmüket, ezzel első pontjaikat, míg a csabaiak továbbra is pont nélkül állnak az utolsó helyen – tudósított a Vasas FC honlapja.

– Kontrákra rendezkedett be a Békéscsaba, de nem tudott gólt szerezni, a Vasas pedig játékban megvert minket. Az első félidőben partiban voltunk velük, de a második felvonás elején két gyors góllal eldöntötték a meccset. Ha kontrára játszik egy csapat, akkor az előre-játékot hatékonyabban kell felépíteni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba korábbi kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője.

Olvasói sztorik