NB I

A hajrágólok meccsét játszották Újpesten

A Puskás Akadémia az első félidő hosszabbításában kétszer is betalált a lilák hálójába.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Újpest FC – Puskás Akadémia FC 2-2 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 3100 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Újpest: Balajcza – Nagy G., Heris (Litauszki, a szünetben), Kálnoki Kis, Mohl – Szuljics, Szankovics, Balogh B., Hazard (Bardhi, 56.) – Sallói (Tóth P., 56.), Perovics. Edző: Nebojsa Vignjevics
Puskás FC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelics, Dinjar – Polonkai, Márkvárt – Pauljevics (Hudák, 88.), Sallai (Pintér B., 81.), Pekár – Lencse (Tischler, 63.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Perovics (35.), Bardhi (90.), illetve Sallai (45+1.), Heris (öngól (45+3.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az eddigi eredmények alapján jó formában lévő csapatok találkoztak szombat este a Szusza-stadionban, hiszen az Újpest az eddigi három forduló során hét pontot szerzett, a Puskás Akadémia pedig a vesztes rajt után döntetlent játszott, legutóbb pedig győzött.

Nagy lendülettel és elszántsággal kezdtek a hazaiak, keményen letámadták ellenfelüket, folyamatosan nyomás alá helyezték a vendégkaput. Mindez több rögzített szituációban és beívelésben mutatkozott meg. A 13. percben Szuljics beadása után Perovics fejelhetett tisztán, de gyengére sikeredett a kivitelezés, ezért Pogacsics Krisztiánnak nem okozott gondot. A felcsútiak Márkvárt Dávid szögletét követően veszélyeztettek, de Kelics a rövid saroknál a kapu fölé fejelt.

A túloldalon előbb Mohl labdájáról centikkel maradt le középen Szuljics, majd Balogh Balázs bombázta fölé tíz méterről Szuljics átadását. A 26. percben előbb Márkvárt, majd Lencse kísérlete is a kapu mellé ment. Ezután is nagy erővel támadtak a házgazdák, de nem nagyon jutottak el lövésig. Aztán a 35. percben mégis eljutottak, sőt ekkor a gól is összejött: Perovics nagyjából húsz méterről talált be (1-0).

Az első félidő hajrájában is a hazai játékosok birtokolták többet a labdát, a felcsútiak pedig türelmesen vártak a kontralehetőségekre. A 44. percben Szuljics próbálkozása ment fölé/mellé. A rendes játékidő lejárta után egy perccel Marko Dinjar bal oldali beadását Sallai Roland fejelte Balajcza kapujába (1-1), majd Pauljevics indult meg a jobb oldalon, átjátszotta magát a védőjén, az alapvonal mentén megindult a kapu felé, és nagy erővel rálőtte Herisre a labdát, ami a kapuba pattant (1-2).

Az 52. percben Hazard húsz méterről alaposan megtornáztatta Pogacsicsot, de a vendégkapus nagyot nyújtózva kiütötte a bal felsőbe tartó labdát. Elképesztően nyomtak a hazaiak a második felvonásban, de a felcsúti védelem állta a sarat. Egészen az utolsó percig, amikor Szuljics lövése a kapufáról Bardhi elé pattant, aki nem hibázott (2-2). Ezután tovább nyomott az önkívületben lévő közönsége előtt játszó hazai csapat, de több gól már nem született – tudósított aPuskás Akadémia honlapja.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Tóth András, az Újpest aranycsapatának egykori válogatott játékosa értékelte:

Ami a második félidő második felében történt, az már hasonlított az Újpesttől elvárt játékára. Az elsőben csak tapogatózó, próbálkozó játékot láthattunk, az én felfogásomban ez nem passzol az Újpesthez. A vezetés megszerzése után a semmiből sikerült két gólt rúgnia a Puskásnak. Nem értem, ez hogyan történhetett, ennyi védelmi hiba nem fér bele egy csapat játékába.

A második felvonásban rohant az eredmény után az Újpest, majd mintha egyszer csak megváltozott volna minden, más sebességre kapcsoltak, és érződött, hogy sikerülhet a fordítás. A pontos befejezések azonban hiányoztak, és ismét látszott, hogy ha Szuljicsot semlegesítik, akkor meghalt a játék. Ha nincs egy kreatív játékos, akkor csak egész pályás labdatartáshoz tudnám hasonlítani, amit az Újpest csinál. Márpedig ha neki nem megy, akkor nincs…

A döntetlent megérdemelték a hazaiak, mert a második felvonás közepétől magasabb fokozatra kapcsoltak, gyűrték a vendégeket, de egy ideig semmi nem jött össze, mígnem Szujlics remek megmozdulása után sikerült az egyenlítés. A szurkolók végig űzték-hajtották kedvenceiket, ez is közrejátszott a hajrában született gólban. A Puskás Akadémiától többet vártam a játékosállománya miatt, Lencse és Tischler miatt azt hittem, alkalmasabbak a kreatívabb játékra, többet tudnak, de ezt nem bizonyították. Mintha megszeppent csapatként érkeztek volna.

Olvasói sztorik