NB I

Balázs Show volt Pakson

A házigazda tolnaiak 3-1-re győztek az eddig veretlen Bp. Honvéd ellen az élvonalban.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Paksi FC – Bp. Honvéd 3-1 (2-0)
Paks, 1600 néző. Játékvezető: Bognár T.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kesztyűs (Papp K., 82.) – Kővári (Hahn, 82.), Szakály D., Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Báló, 86.). Edző: Csertői Aurél
Honvéd: Kemenes – Botka, Bobál D., Ignjatovics, Baráth – Hidi, Nagy G. (Prosser, 52.), Kamber – Holender, Youla (Délczeg, 67.), Vécsei (Vernes, 61.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Szabó J. (16.), Balázs Zs. (39., 63.), illetve Ignjatovics (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A várakozásoknál jobban, hét ponttal rajtoló Bp. Honvéd a győzelemből, döntetlenből és vereségből is egyet számláló Paks vendége volt az élvonal negyedik fordulójában.

A találkozó előtt Bartha Lászlót köszöntötte a paksi klub, ugyanis a 150. NB I-es mérkőzésén van túl. Az első negyedórát jobb elfelejteni, aztán egy kicsit megemberelték magukat a csapatok – fogjuk az első 15 percet az időjárásra. A 16. percben már a második veszélyes szögletüket végezhették el a hazaiak, a kapufáról kipattanó labdára a leggyorsabban Szabó János reagált, és egy lépésről a kapuba továbbított (1-0).

A 21. percig kellett várni az első kispesti lehetőségre, ekkor Hidi Patrik kísérletét fogta Molnár Péter. A vendégek előreívelt labdákkal kísérleteztek, próbálták Holendert, Vécseit és Youlát megjátszani, de ezeket a paksi légelhárítás könnyedén leszedte. A 26. percben szilveszteri kabaréjelenetet forgathattak volna: a Honvéd végezhetett el szabadrúgást, a figurához hárman álltak oda, de Holender úgy végezte el, hogy két érintés miatt a játékvezető a hazaiaknak adott közvetett szabadrúgást.

A 28. percben egyenlíthettek volna a fővárosiak, egy lecsorgó labdát Youla pörgetett kapura, de Molnár Péter nagyot védett. A 38. percben az addig sportszerű találkozón oda nem illő parázs jelent történt: Youla megütötte Gévay Zsoltot, a hazaiak csapatkapitánya a földön maradt, majd hosszas gondolkodás után Bognár Tamás sárga lapot adott az afrikai játékosnak. Ütés miatt talán lehetett volna piros is, ám Gévay már annyiszor maradt lent a földön, hogy talán a bíró is érzett egy kis rájátszást a dologban.

Emberelőnybe nem került a Paks, ám ezt követően rögtön kétgólos előnybe igen. Balázs Zsolt kapott szenzációs indítást, a tizenhatosnál kicselezte a védőjét, a rárontó Kemenes Szabolcsot is elfektette, majd nagyon higgadtan a bal alsóba gurított (2-0). Klasszikus csatárteljesítmény volt a gól. Az első felvonásban színtelen-szagtalan volt a Honvéd, és semmit nem valósított meg abból, amit a három eddigi – igaz, hazai – mérkőzésen láthattunk.

A második félidő legelején rögtön kiderült, hogy miről is fog szólni ez a játékrész: a paksiak térfelére helyeződött át a játék, a kispestiek próbálták begyömöszölni a labdát a hazaiak tizenhatosán belülre. Elől ott állt Balázs Zsolt az Ignjatovics-Bobál szendvicsben, és várta a labdákat. Így volt ez az ötvenedik percben, amikor ziccert hagyott ki, majd három perc múlva újra előtte adódott lehetőség, ám ekkor megpróbált eljátszani egy tizenegyest érő szabálytalanságot, amit nem evett meg Bognár játékvezető.

Az 54. percben Youla fejese a kapufán csattant, majd a 62. percben Hidi állt szemben a kapuval, és 13 méterről „eltörte” a labdát. Egy perccel később Balázs Zsolt kicselezte Ignjatovicsot, majd a tizenhatoson belülre lépve a hálóba lőtt (3-0). Ezek után a Honvéd már a hitét is elveszítette, bár Vernes Richárd szabadrúgásokból még próbálkozott, egyszer Molnár védett, egyszer pedig épphogy elment a labda a kapu fölött.

A kilencvenedik percben szépített a Honvéd, miután egy szögletet Ignjatovics továbbított Molnár Péter kapujába (3-1). Mindenképpen meg kell emlékezni a két szurkolótáborról: a paksiak és a kispestiek is végig nagyon sportszerűen és hangosan biztatták a kedvenceiket.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Székely György, a paksiak sérült kapusa értékelte, akinek meghúzódott a térdszalagja az U21-es válogatott egyik összetartásán. Elmondása szerint eddig pihentette és kezeléseken vett részt, majd erősítések következtek, és a jövő héten talán már újra beszállhat az edzésmunkába.
– Megérdemeltnek éreztem a paksi győzelmet, mert a gólok után is nagyon koncentráltak maradtunk, közel álltunk az emberekhez, fegyelmezetten védekeztünk. Az egyik, ha nem a legjobb idei teljesítményével kiharcolta a sikert a csapat. Jó iramú meccs volt, eléggé visszaálltunk védekezésben, nem támadtunk ki, ennek ellenére a kispestiek magas labdákkal próbáltak operálni, de ez nem jött össze nekik. Kicsit tompábbnak éreztem őket, mint a korábbi mérkőzéseken. Mintha fáradtabbak lettek volna.
Olvasói sztorik